Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τραμπουκισμοί κατά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο

«Μαζέψτε το να μην το δουν τα παιδιά μας» και «δεν θα ανεχτούμε τη βία σας», φώναζαν γονείς  -και όχι μόνο- σε έξαλλη κατάσταση σε νεαρά παιδιά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το «αυτό» ήταν ένα πανό με μία ζωγραφιά από παιδιά  από όλο τον κόσμο πιασμένα χέρι-χέρι με σύνθημα «για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη γκρεμίζω ουρανούς. Στον ρατσισμό απαντάμε με αλληλεγγύη». 






Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα.


«Θέλουμε ένα κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους , θέλουμε σχολεία και γειτονιές που θα ακούμε τις φωνές των παιδιών ,χωρίς να ξεχωρίζουμε σε ποια γλώσσα είναι αυτές! Το μόνο που δε χωράει στον κόσμο μας είναι οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι», έγραφε το κείμενο που διένειμαν οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε την αντίδραση των γονέων.

Απέναντι τους συνάντησαν μία ομάδα έξαλλων γονέων –και όχι μόνο- οι οποίοι φώναζαν «αναρχοάπλυτοι», «ανθέλληνες» και άλλους τέτοιους χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική.

Παράλληλα μία εκ των συγκεντρωμένων φώναζε προς τους Νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ για τα προσφυγόπουλα πως «όχι δεν είναι δικά μας παιδιά, είναι παιδιά του Αλλάχ. Είναι παράνομοι δεν είναι πρόσφυγες» αλλά και «θα προασπίσουμε την πατρίδα μας».

Μάλιστα οι «προστατευτικοί γονείς» δεν δίστασαν να προπηλακίσουν, να σπρώξουν και να βρίσουν νεαρά παιδιά ζητώντας τους να απομακρυνθούν από ένα δημόσιο χώρο, δηλαδή το απέναντι πεζοδρόμιο από το σχολείο.

Το Ωραιόκαστρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν στην αρχή της προσφυγικής κρίσης ο Δήμαρχος του αρνήθηκε την φιλοξενία προσφύγων στο γειτονικό πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, έπειτα δέχθηκε πανελλήνια κατακραυγή όταν Δήμαρχος και σύλλογοι γονέων αρνήθηκαν την φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους. Το σημερινό περιστατικό έρχεται να προστεθεί ως συνέχεια και αποδεικνύει πως ο σπόρος του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας αλλά και της βίας φυτρώνει στη περιοχή.