Στην Πορτογαλία θεωρούν πως ο Ούγκο Βιέιρα δεν ανανέωσε με τη Ζιλ Βισέντε, ώστε είτε τον χειμώνα να μετακομίσει στην Παιανία είτε να υπογράψει και να αποκτηθεί ως ελεύθερος το καλοκαίρι.
Ήταν (μαζί με τον Αντρέ Κάστρο) η μία από τις δύο σημαντικές καλοκαιρινές προσπάθειες που δεν καρποφόρησαν για το Τριφύλλι. Υπάρχουν όμως εξαιρετικές πιθανότητες ο Ούγκο Βιέιρα να βρεθεί στην Παιανία φορώντας τα χειμερινά ρούχα του. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Πορτογαλία, ο 23χρονος επιθετικός βρίσκεται πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, με τα δεδομένα της ενδεχόμενης μετακίνησής του να έχουν ως εξής…

Τον Αύγουστο, όταν δηλαδή και προέκυψε το θέμα, η Ζιλ Βισέντε αξίωνε πολλά χρήματα για να συναινέσει και ο Παναθηναϊκός έκανε πίσω. Αμέσως τα ρεπορτάζ από την Πορτογαλία (κυρίως), αλλά και από την Ελλάδα το «έδεσαν» («ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί μαζί του και πάλι τον Γενάρη»). Το βασικό στοιχείο που δημιουργούσε και εξακολουθεί να δημιουργεί τούτη την πεποίθηση, ήταν ότι τον ερχόμενο Ιούνιο ο παίκτης μένει ελεύθερος.

Το «όχι» στη Ζιλ Βισέντε
Κατά συνέπεια όποιος θα ήθελε να τον κάνει δικό του, θα είχε δικαίωμα να διαπραγματευτεί μαζί του τον Γενάρη. Αυτό δηλαδή που υποστηρίζεται ότι ετοιμάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός, αν και στην Πορτογαλία θεωρούν πως ο παίκτης είναι ήδη καπαρωμένος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αυτό προκύπτει τόσο από τις κινήσεις ίδιου του Ούγκο Βιέιρα, όσο και από το περιβάλλον του και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει σε Πορτογάλους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ζιλ Βισέντε.

Όσον αφορά το εν λόγω δεδομένο, ο 23χρονος επιθετικός κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ο… γάμος με τους Πράσινους. Η σημαντικότερη και πλέον ενδεικτική ενέργειά του προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το ότι δεν δέχτηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του παρά τη γενναία αύξηση των απολαβών που υποσχόταν η πρόταση της ομάδας του.

Τον Δεκέμβρη με... ψίχουλα
Επομένως, σε ενάμιση μήνα θα μπορεί να… παίξει μπάλα όπως θέλει εκείνος. Από εκεί και έπειτα αναμένεται η κίνηση του Παναθηναϊκού. Ο Φερέιρα το καλοκαίρι τον ήθελε σαν τρελός. Μεσολάβησε μάλιστα ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με τον παίκτη και τον μάνατζέρ του προσωπικά. Εφόσον λοιπόν δεν αλλάξει κάτι απρόοπτα, είναι περισσότερο από πιθανό ο Παναθηναϊκός να τον αποκτήσει ακόμα και από τον Δεκέμβρη.

Βλέπετε, το καλοκαίρι η Ζιλ Βισέντε θα τον χάσει δίχως να εισπράξει ούτε cent. Εάν όμως τον παραχωρήσει λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2011, τότε θα αποκομίσει –έστω και μικρό– όφελος. Η αλήθεια είναι πως από το ένα εκατ. ευρώ που ζητούσε, θα πρέπει να συμβιβαστεί με ένα ποσό όχι πάνω από τις 150.000. Τα χρήματα δεν είναι πολλά για έναν παίκτη που αν και φέτος δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά όσο πέρσι (1 γκολ και 2 ασίστ σε 648 λεπτά), τον γνωρίζει πολύ καλά ο Φερέιρα και θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί ελπιδοφόρα περίπτωση τύπου Ζέκα.