Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Σκύρος: Η ζωγραφιά του Αιγαίου (photos)


Η Σκύρος είναι ένα από τα λίγα νησιά του Αιγαίου που η τουριστική κίνηση δεν έχει αλλοιώσει τις ομορφιές της.
Διατηρεί την παραδοσιακή της ταυτότητα και με τις φυσικές καλλονές της και την αρχοντιά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της, γοητεύει κάθε επισκέπτη.

Το πανέμορφο αυτό νησί βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του Αιγαίου. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Σποράδων και το πιο εντυπωσιακό χάρη στις έντονες αντιθέσεις του. Το βόρειο τμήμα του νησιού είναι κατάφυτο, ενώ το νότιο βραχώδες. Από τη μια τα γαλήνια καταπράσινα τοπία και από την άλλη η άγρια κι επιβλητική ομορφιά συνθέτουν το ονειρεμένο σκηνικό των διακοπών κάθε φυσιολάτρη.

Το «Τραπουλόχαρτο» σας παρουσιάζει τη Σκύρο…

8221604.jpg

Μώλος

Απέχει μόλις 2 χλμ. από τη Χώρα και συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση του νησιού. Χαρακτηριστικό του είναι το μικρό ψαρολίμανο γύρω από το οποίο λειτουργούν αρκετές ταβέρνες στις οποίες θα γευματίσετε μετά τα μπάνιο σας και θα απολαύσετε μοναδικές νοστιμιές. Η παραλία του συγκεντρώνει πλήθος λουόμενων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εκτός από το μπάνιο σας, μπορείτε να εξασκηθείτε και στα θαλάσσια σπορ. Επίσης, μπορείτε να προσεγγίσετε και τις κοντινές αμμουδιές Γυρίσματα και Πουριά. Από το γραφικό λιμανάκι του Μώλου ξεκινούν και τα καΐκια που κάνουν το γύρω του νησιού. Αξίζει να κάνετε μια τέτοια βαρκάδα. Θα έχετε την ευκαιρία να προσεγγίσετε ονειρεμένα ερημικά λιμανάκια και να δείτε μοναδικές ομορφιές.

linaria-skyros-5-large.jpg

Γιαλός – Μαγαζιά

Ο Γιαλός ή Μαγαζιά βρίσκεται βόρεια της Χώρας και είναι ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της Σκύρου. Ξεχωρίζει για τη γραφικότητά του και την καταπληκτική του παραλία. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η απέραντη παραλία του είναι άρτια οργανωμένη και υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και παιχνίδια.

ln29831239.jpg

Πεύκος

Ο κόλπος του Πεύκου βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. ανατολικά από τη Λινάρια. Το τοπίο εδώ είναι μαγευτικό. Η πυκνή βλάστηση φτάνει ως τη χρυσαφένια αμμουδιά. Τα καταπράσινα πεύκα καθρεπτίζονται στα γαλάζια νερά του Αιγαίου και δημιουργούν μοναδικούς χρωματισμούς. Πρέπει να επισκεφθείτε αυτή την παραλία και να απολαύσετε την υπέροχη φύση.

ln60094093.jpg

Πουριά

Σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα, μετά τον οικισμό του Μώλου, συναντάμε τα Πουριά. Πρόκειται για μια εκπληκτική παραλία με αμμουδιά. Εδώ θα δείτε και τα αρχαία λατομεία που βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της ακτής, ενώ ακριβώς απέναντί τους βρίσκονται τα Βρυκολακονήσια. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στον επισκέπτη της περιοχής το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται μέσα σ’ ένα λαξεμένο βράχο. Επίσης, στο Ακρωτήρι Πουριά αξίζει να πιείτε τον καφέ σας στον αναπαλαιωμένο μύλο που λειτουργεί σαν cafe – bar. Θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τη θέα.

skyros4.jpg

Καλαμίτσα

Ο όρμος της Καλαμίτσας βρίσκεται ανατολικά από τη Λινάρια. Είναι μια από τις πιο αξιοποιημένες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Την εκτεταμένη αμμουδιά της επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παραθεριστές για να κολυμπήσουν στα καθαρά νερά της. Η παραλία λόγο των θαλάσσιων ρευμάτων είναι ιδανική για wind surfing.

skyros9.jpg

Πώς θα πάτε

Αεροπορικώς: Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Σκύρου από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ακτοπλοϊκώς: Υπάρχει σύνδεση με την Κύμη της Εύβοιας. Θα πρέπει να φτάσετε οδικώς ως τη Κύμη και από εκεί με το φέρυ μπόουτ να πάτε στη Σκύρο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ    2222091206, 2222091929
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ   2222091274
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ   2222093475
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ   2222091625
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ   2222091327
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ   2222091232



http://sday.gr