Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το full frontal τηs Rosario Dawson ανασταίνει και άγιο(Vids)

Η πιο διαβόητη σκηνή από το Trance του Danny Boyle, που κυκλόφορησε αυτή την εβδομάδα, μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε την 34χρονη Κουβανο-Πορτορικάνα.

Δεν χρειαζόταν να την βάλει να παίξει την υπνοθεραπεύτρια ο -εδώ και δυο χρόνια γκόμενος της- Danny Boyle προκειμένου να πέσουμε θύματα της εξωτικής γοητείας της. Εμάς μας είχε ήδη από τα 15 της, όταν μας έπεσε για πρώτη φορά το σαγόνι βλέποντάς την στο Kids του Larry Clark.
'Το ξέρω ότι δεν θα γίνω ποτέ η αγαπημένη της Αμερικής. Ο ρόλος μου είναι να σας εκπλήσσω', είχε δηλώσει κάποτε με φουλ αυτογνωσία το σοκολατένιο αγρίμι με το σώμα που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τα κόμικ του Manara.
Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα με χάλαγε να την δω σε μια πιθανή κινηματογραφική μεταφορά της Druuna.



full frontal  
Μια γυναίκα φτιαγμένη για να την καψουρεύονται οι άντρες, όπως ο Jay Z του οποίου ήταν -πολύ πριν την Beyonce- η μούσα, μέχρι που τον παράτησε για να κάνει καριέρα, αφήνοντάς τον να της γράφει μάταια καψουροτράγουδα.
Καθώς επίσης και οι δεκάδες που ακολούθησαν, με τελευταίο 'θύμα' τον Danny Boyle από τον οποίο χώρισε πριν από μερικούς μήνες.
Συγκεκριμένα το θέαμα των δυο τους σε διακοπές στην Καραϊβική, με τον μεσήλικα Σκοτζέζο, μέσα στην ασπρίλα και την μπάκα, να προσπαθεί να σταθεί δίπλα της, ήταν από τα πλέον γελοία που έχω δει στην ζωή μου.





Οφείλουμε πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, να επισημάνουμε το ότι η Rosario εκπέμπει τόσο αβίαστα σεξ και βία (σ.σ. δες ξανά την σκηνή στο Alexander ως reference) δεν σημαίνει ότι έπεσε με το βουρ στο άθλημα.






alexander
Φοβούμενη μήπως μείνει νωρίς έγκυος, όπως η μάνα της (σ.σ. Ήταν 17 χρονών και το έμαθε όταν υποχρεώθηκε να κάνει τεστ επειδή είχε επιλεχθεί για την εθνική ομάδα βόλει των ΗΠΑ που θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς της Μόσχας) απέφυγε κάθε επαφή μέχρι τα 20 της.
Προτιμώντας να ξοδεύει τις μέρες της μπροστά στο εγκαταλειμμένο κτίριο στο Lower East Side, χωρίς ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό, που οι δικοί της ( η μάνα της και ο θετός της πατέρας) είχαν βάλει στόχο να φτιάξουν.

'Είχε μια τρύπα στο κέντρο του σαλονιού, μια μπανιέρα στην κουζίνα, πλαστικές σακούλες στα παράθυρα και αρουραίους παντού. Για πολλά χρόνια ήμασταν τα μοναδικά παιδιά στο κτίριο, εγώ και τα αδέλφια μου, επειδή κανείς άλλος δεν ήταν αρκετά τρελός για να μείνει εκεί'
Εκεί ήταν που την πρωτοβρήκε στα 15 της ο Larry Clark όταν κατέβηκε από το διαμέρισμά της για να τσεκάρει ένα κάμεραμαν που της άρεσε ('Φορούσε τα ίδια ρούχα επί 4 μέρες. Ήταν λίγο σιχαμένος. Αλλά αν δεν ήταν αυτός θα είχα βαρεθεί και θα είχα φύγει. Βαθιά μέσα μου ήθελα να με 'ανακαλύψουν'. Αλλά όχι γενικά. Εκείνος συγκεκριμένα')
Εκεί την συνάντησε και ο μεντοράς της, Spike Lee, που της έδωσε και την καλύτερη ευκαιρία που είχε μέχρι τώρα να δείξει το ταλέντο της με τις συμμετοχές της στο He Got Game και 25th hour.
Μόνο που η Rosario ήταν πολύ άγρια (στα χαρακτηριστικά, τον χαρακτήρα και την σεξουαλικότητα) για να μπορέσει το σύστημα να την κουμαντάρει αποτελεσματικά.

  Οπότε κατέληξε να είναι είτε φόντο σε ταινίες που έχουμε δει (Men in Black II), είτε πρώτη μούρη σε ταινίες που θα θέλαμε να ξεχάσουμε ότι έχουμε δει (Pluto Nash, Alexander, Zookeeper).
Ουσιαστικά τα μόνα που θυμόμαστε από εκείνη είναι τα Sin City και Death Proof των κολλητών Rodriguez και Tarantino. Και μετά πάπαλα.
Ενώ, μετά την σκηνή της στο Alexander, πέρασε και τρία χρόνια όπου πήγαινε στραβωμένη στα casting φορώντας ζιβάγκο επειδή το μόνο που ήθελαν ήταν να δουν το στήθος της από κοντά. Με εφηβικές δικαιολογίες τύπου 'μας φαίνεσαι λίγο πιο παχουλή τώρα'
Ίσως απλά να έχει δίκαιο ο Vincent Cassel, συμπρωταγωνιστής της στο Trance, όταν επισημαίνει ότι η Dawson είναι απλά υπερβολικά όμορφη. Περιγράφοντας μια ιστορία που του έτυχε, χρόνια πριν
''Με ρώτησε κάποτε ένας σκηνοθέτης. 'Αν μπορούσες να είχες οποιαδήποτε συμπρωταγωνίστρια στον πλανήτη ήθελες, ποια θα προτιμούσες να είναι; Γνωρίζοντας ότι ο χαρακτήρας σου θα μοιραστεί  ερωτικές σκηνές μαζί της'. Του έδωσα δυο ονόματα. Με την μια είμαι παντρεμένος. Η άλλη ήταν η Rosario''.





H ουσία είναι ότι το Trance αποτελεί ορόσημο για εκείνη. Ή θα το μετατρέψει σε βατήρα για άλλα δέκα χρόνια ρόλων με ζουμί.
Ή καλό είναι να αρχίσει να σκέφτεται μια εναλλακτική καριέρα. Παίρνοντας π.χ. ένα τηλέφωνο τον Michael Bay και παρακαλώντας τον να της δώσει ένα ρολάκι δίπλα στην Megan Fox στο Teenage Mutant Ninja Turtles, τα γυρίσματα του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει.

''Λόγω του τρόπου που ανακαλύφθηκα ξέρω ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν, να τελειώσουν όλα αύριο. Αλλά ζεις μόνο μια φορά. Δεν θέλεις η ταφόπλακα σου να γράφει 'Ποτέ της δεν ρίσκαρε''
Προσωπικά θεωρώ ότι η -κατά 1/8 Απάτσι- Rosario παραμένει, στην ουσία της, ένα αλητάκι από την Νέα Υόρκη που χρειάζεται ένα μαγκιόρικο ρόλο (κάτι στην λογική της Sigourney Weaver στο Aliens ή της Sharon Stone στο Βασικό Ένστικτο) που θα την απογειώσει.
Εκείνον που θα κάνει την 75χρονη μητέρα μου να μάθει επιτέλους το όνομά της.
Με οχτώ ταινίες της να κυκλοφορούν το επόμενο διάστημα, θέλω να ελπίζω ότι κάτι θα βρεθεί. Και ότι, όταν μιλήσουμε ξανά για εκείνη, δεν θα είναι απλά για το πόσο αποστομωτική δείχνει γυμνή.







http://www.oneman.gr/