Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Eurovision: από την Σουηδία έως την Ρωσία



Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε χρόνο σε κάποιο μέρος της Ευρώπης, διοργανώνεται το Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Δεν θα λέγαμε πως μας ενδιαφέρει τόσο ο θεσμός της, όσο τα μαγευτικά μέρη στα οποία διοργανώνεται κατά καιρούς.
Ελάτε λοιπόν να κάνουμε ένα tour στις πόλεις που διοργάνωσαν αυτόν τον διαγωνισμό από το 2000 έως το 2010:






1. Στοκχόλμη(2000)
Old town
Η Σουηδία έχει κατακτήσει τον τίτλο συνολικά 5 φορές. Αναζητήστε πτήσεις προς την πολύχρωμη Στοκχόλμη. Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης και στις γραφικές γέφυρες που στολίζουν τα πολυάριθμα κανάλια.
2. Κοπεγχάγη(2001)
Copenhagen (Nyhavn district) in a sunny summer day
Σειρά είχε η Δανία, έχοντας κατακτήσει συνολικά τον τίτλο 2 φορές. Αναζητήστε πτήσεις προς την σύγχρονη Κοπεγχάγη. Επισκεφθείτε τα ιστορικά χωριά, τα ερείπια ενός κάστρου χιλίων ετών και τα μουσεία που είναι αφιερωμένα στους ξακουστούς κοκκινομάλληδες βαρβάρους.
3. Ταλίν(2002)
talinn1
Την σκυτάλη πήρε η Εσθονία, η οποία κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο. Αναζητήστε πτήσεις το μπαρόκ Ταλίν. Η ατμοσφαιρική παλιά πόλη του Ταλίν είναι ένα μαγευτικό συνονθύλευμα από μεσαιωνικούς δρόμους και μυτερές στέγες που υψώνονται προς τον ουρανό. Πρόκειται για μια μικρή πόλη, όπου οι τουριστικές περιοχές είναι ασφαλείς και εύκολα επισκέψιμες με τα πόδια.
4. Ρίγα(2003)
Riga, Latvia
Παρθενική νίκη και για την Λετονία. Αναζητήστε πτήσεις προς την Ρίγα για να διαπιστώσετε εάν ισχύει η φήμη ότι είναι η πόλη της Ευρώπης με την καλύτερη νυχτερινή ζωή.
5. Κωνσταντινούπολη(2004)
istanbul1
Σειρά είχε η Τουρκία, της οποίας το τραγούδι ακόμα ακούμε και είχε τίτλο “Sertab Erener-Everyway That I Can”. Αναζητήστε πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη – την µοναδική πρωτεύουσα που µοιράζεται ανάµεσα σε δύο ηπείρους.
6.  Κίεβο(2005)
kiev-ukraine
Πρώτη νίκη και για την Ουκρανία. Αναζητήστε  πτήσεις προς το Κίεβο. Γεμάτη με θέατρα, μουσεία, τόπους θρησκευτικού ενδιαφέροντος, σύγχρονα κτίρια και αρχαία ερείπια, η πόλη του Κιέβου είναι το κέντρο του ουκρανικού πολιτισμού.
7.  Aθήνα(2006)
europe-greece-athens-acropolis_3
Όλοι θυμόμαστε την νίκη μας μέχρι και σήμερα! Για όσους δεν έχουνε επισκεφτεί την Αθήνα, αναζητήστε πτήσεις προς την πρωτεύουσα της Ελλάδας.
8. Ελσίνκι(2007)
helsinki-finland
Εξίσου παρθενική νίκη και αυτή της Φινλανδίας. Αναζητήστε πτήσεις προς το Ελσίνκι, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε χερσόνησο που συνδέεται με τα γύρω νησιά με γέφυρες και φεριμπότ. Περπατήστε στους δρόμους που σφύζουν από ζωή, τις αγορές με έργα χειροτεχνίας, τις εκκλησίες, τις πλατείες και σε πολλά ακόμα αξιοθέατα.
9. Bελιγράδι(2008)
belgrade_zlatibor_serbia
Πρώτη νίκη και για την Σερβία. Αναζητήστε πτήσεις προς Βελιγράδι που παραμένει σταυροδρόμι ανθρώπων και πολιτισμών. Γι’ αυτό και δεν χάνει ποτέ την ατίθαση -και ταυτόχρονα φιλόξενη- ψυχή της.
10. Μόσχα(2009)
kremlin_wall_3043_a(415).jpg
Η Ρωσία κατέκτησε για πρώτη φορά τον μουσικό αυτόν τίτλο. Αναζητήστε πτήσεις προς Μόσχα, ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο των εντυπώσεων για τους εραστές των περιηγητικών ταξιδιών, ξεναγήσεων, γνωστικών και προσκυνητικών δρομολόγιων. Η πρωτεύουσα της Ρώσικης Ομοσπονδίας θα μείνει στη μνήμη σας ως μια από τις πιο ωραίες πόλεις του κόσμου!
11.Όσλο(2010)
oslo-norway
3 φορές έχει πανηγυρίσει τον τίτλο η Νορβηγία. Αναζητήστε πτήσεις προς Όσλο . Η καταπληκτική θέση της πόλης προϊδεάζει τον επισκέπτη για τις θαυμάσιες ομορφιές που κρύβει η περιοχή. Από το πάρκο Frogner και το τμήμα που είναι αφιερωμένο στα θαυμάσια γλυπτά του Gustav Vigeland, το μουσείο που φιλοξενεί πλοία των Βίκινγκ (Vikingskipshuset)  έως το ενδιαφέρον υλικό του ανακατασκευασμένου Κέντρου Ειρήνης Νόμπελ (Nobels Fredssenter), το Όσλο προσφέρει άφθονη τροφή για σκέψη.