Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

6 Λόγοι που ο Καφές θα Αλλάξει Εντελώς Μορφή σε Λίγα Χρόνια

O καφές αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες καθημερινές συνήθειες παγκοσμίως. Κάθε πρωί εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο φτιάχνουν τον καφέ τους πριν καν πλυθούν ή πάνε στην τουαλέτα. Ο καφές αποτελεί πρωινή ιεροτελεστία αλλά και αγαπημένη συνήθεια που δύσκολα κόβεται.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας λέγαμε πως ο καφές θα αλλάξει τελείως μορφή σε μερικά χρόνια; Δείτε τους λόγους που θα επηρεάσουν ανεπανόρθωτα τον καφέ όπως τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Τεχνολογία Οι περισσότερες φάρμες που παράγουν καφέ αυτή τη στιγμή είναι στον τρίτο κόσμο και χρησιμοποιούν ακόμα ελάχιστα τεχνολογικά μέσα. Τι θα γίνει λοιπόν όταν όλες οι εργασίες για την παραγωγή καφέ ξεκινήσουν να γίνονται αυτοματοποιημένα; Οι ερευνητές τονίζουν πως η επεξεργασία του καφέ τώρα θέλει 3 εβδομάδες, ενώ με τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα θα απαιτείται μόνο μια μέρα. Θα έχει άραγε ο καφές τότε την ίδια γεύση;

Σήμερα οι περισσότερες εργασίες στην παραγωγή καφέ γίνονται με τα χέρια. Τι θα γίνει όταν σε μερικά χρόνια τα πάντα θα γίνονται με μηχανήματα;
Σήμερα οι περισσότερες εργασίες στην παραγωγή καφέ γίνονται με τα χέρια. Τι θα γίνει όταν σε μερικά χρόνια τα πάντα θα γίνονται με μηχανήματα;


Θα μειωθεί η κατανάλωση του χύμα καφέ Όπως συνέβη κάποτε με τη μπύρα, το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά με τον καφέ. Ο περισσότερος κόσμος πλέον αγοράζει έτοιμες μπύρες και όχι από βαρέλι όπως συνηθιζόταν σε παλιότερα χρόνια. Με τον καφέ αναμένεται να γίνει το ίδιο πράγμα. Ο φρέσκος καφές θα μειωθεί σιγά-σιγά και θα παράγονται περισσότερα έτοιμα συσκευασμένα πακέτα καφέ που όπως θα γνωρίζετε ήδη έχουν αρκετή διαφορά στη γεύση από τον φρέσκο καφέ.

H τιμή του καφέ θα αυξηθεί κατακόρυφα Ήδη στην Ασία η τιμή του καφέ έχει ανέβει πάρα πολύ και κοστίζει ήδη αρκετά, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν πως σύντομα αυτό θα συμβεί και στην αγορά της Αμερικής. Αν συμβεί στην αγορά της Αμερικής, τότε σειρά έχει και η Ευρώπη. Εν μέρει αυτό συμβαίνει γιατί ενώ η παραγωγή του είναι σταθερή, η ζήτηση έχει αρχίσει να αυξάνεται στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της ΝΑ Ασίας.

O καφές είναι φρούτο και σύντομα, λόγω αλλαγής στην επεξεργασία του, η γεύση του θα αλλάξει
O καφές είναι φρούτο και σύντομα, λόγω αλλαγής στην επεξεργασία του, η γεύση του θα αλλάξει.


Η γεύση του καφέ θα αλλάξει Ο καφές στην πραγματικότητα είναι φρούτο και με τις ειδικές ψηστιέρες που τελευταία χρησιμοποιούνται στο καβούρδισμά του, η φρουτένια του γεύση θα είναι πιο έντονη από προηγουμένως. Αυτό σημαίνει πως η ελαφρώς πικρή γεύση του θα αλλοιωθεί και θα γίνει πιο γλυκιά όσο περνάνε τα χρόνια.

Το γάλα και η ζάχαρη χάνουν τη δημοτικότητά τους Καθώς όλο και περισσότερες γεύσεις καφέ βγαίνουν στο προσκήνιο, ο κλασικός καφές που μέχρι πρότινος φτιαχνόταν με γάλα και ζάχαρη χάνει σιγά-σιγά έδαφος. Ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να δοκιμάσει όλο και περισσότερες νέες γεύσεις καφέ βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το γάλα και τη ζάχαρη καθώς οι περισσότερες γεύσεις είναι ήδη ενισχυμένες με γλυκαντικά και σιρόπια.

Το γάλα και η ζάχαρη χάνουν σιγά σιγά τη δημοτικότητά τους όσον αφορά τον  συνδυασμό τους με καφέ
Το γάλα και η ζάχαρη χάνουν σιγά σιγά τη δημοτικότητά τους όσον αφορά τον συνδυασμό τους με καφέ.


Καφετιέρες Ήδη η αγορά έχει αρχίσει να γεμίζει με καφετιέρες και μηχανήματα παραγωγής καφέ σε αρκετά φιλικές τιμές. Όσοι από εσάς έχετε προμηθευτεί ένα από αυτά θα έχετε ήδη καταλάβει πως η γεύση δεν είναι καθόλου η ίδια με τη γεύση του καφέ που ξέρατε μέχρι τώρα.