Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Πρόσκληση σε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, από την Παρασκευή 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 18 Μαΐου 2015, είσοδος ελεύθερη.


Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ), συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (International Council of Museums ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που αυτήν τη χρονιά είναι αφιερωμένη στην αειφόρο ανάπτυξη, οργανώνει για μικρούς και μεγάλους τριήμερο εκδηλώσεων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:  

Παρασκευή 15/5/2015, στον κήπο του Μουσείου, 20.30:
Μουσική παράσταση θεάτρου σκιών από τον Χρήστο Στανίση και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων με το έργο «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος». Είσοδος ελεύθερη.  

Σάββατο 16/5/2015, στον κήπο και στις εκθέσεις του Μουσείου, 18.00 –20.30:
Εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Με τα “γυαλιά” του παππού!»  ή
«Πώς οι άνθρωποι της προνεωτερικής κοινωνίας μέσα από τη σοφή διαχείριση των φυσικών πόρων “βάζουν τα γυαλιά” στους ανθρώπους του σήμερα».

Ένα «μάθημα ζωής» από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας για τη συνετή χρήση των οικοσυστημάτων και των πηγών ενέργειας.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και τους γονείς τους και περιλαμβάνει: α) ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου με έμφαση στην επανάχρηση αγαθών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και β) χειροτεχνική κατασκευή – παιχνίδι από πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, μια μικρή έκπληξη για κάθε παιδάκι!

Για δηλώσεις συμμετοχής: απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
  
Κυριακή 17/5/2015, 10.30 – 14.00:
Ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο.    

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλα τα μουσεία της πόλης μας και ολόκληρης της χώρας εδώ
 
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
κ. Σπυριδούλα Μάρα, τηλ.: 2310-889840, 2310-889855
Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ), Β. Όλγας 68, 546 42, Θεσσαλονίκη, lemmth.gr, lemm-th@otenet.gr