Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Μουσείο Γουλανδρή για το «μήνυμα της θάλασσας»


Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Μουσείο Γουλανδρή για το «μήνυμα της θάλασσας»
Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ - Ερευνητικό Πρόγραμμα PERSEUS FP7) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήματα Γεωλογίας και Χημείας) διοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «Η Θαλάσσια Ρύπανση από τα Πλαστικά: Παρόν και Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/6/2015, στο Κέντρο ΓΑΙΑ.

Η Ημερίδα, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, οργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Το Μήνυμα της Θάλασσας» (9 Μαΐου - 14 Ιουνίου 2015).
Το Πρόγραμμα «Το Μήνυμα της Θάλασσας», που περιλαμβάνει εικαστική και επιστημονική Έκθεση, καθώς και σειρά εκδηλώσεων, επιστημονικών και εκπαιδευτικών δράσεων, δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ερευνητικό Πρόγραμμα PERSEUS (FP7), το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη MIO-ECSDE (MARLISCO) , την οργάνωση Plastic Pollution Coalition και το Drifters Project των ΗΠΑ. 

Τα μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών: Φορείς Ανάπτυξης της Αειφόρου Κοινωνίας

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε με την ευκαιρία του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015, με την κεντρική εκδήλωση «Τα μουσεία του Πανεπιστημίου Πατρών: Φορείς ανάπτυξης της αειφόρου κοινωνίας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015, ώρα 19.00.
Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις, αλλά και μουσικό μέρος από σχολικές χορωδίες και φοιτητές που σπουδάζουν (και) μουσική. Μετά το πέρας της εκδηλώσεως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να επισκεφτεί τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στον χώρο. 




Ημερίδα με τίτλο «Η Θαλάσσια Ρύπανση από τα Πλαστικά: Παρόν και Μέλλον»