Λίγες ώρες απομένουν από τον αγώνα της Αργεντινής κόντρα στην Κόστα Ρίκα στον οποίο θα κριθεί το μέλλον της Αλμπισελέστα στο Copa America. Τα φώτα πέφτουν στον «διπρόσωπο», Λέο Μέσι.
Μετά από μία τραγική, μέχρι στιγμής, παρουσία στο Copa America, στην Αργεντινή συγκεντρώνουν τον... πανικό τους στο μεγάλο αστέρι της ομάδας, τον Λιονέλ Μέσι. Ο 24χρονος δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε κανένα από τα δύο πρώτα ματς (Βολιβία, Κολομβία) και μετά το τέλος του δεύτερου ήταν αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς. Θέμα έχει προκύψει ακόμα και για το πόσο... πατριώτης, επειδή δεν τραγουδά τον Εθνικό ύμνο της χώρας. Φρανκ Ράικαρντ και Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να βγάλουν ό,τι καλύτερο από τον Μέσι, όμως στην Μπαρτσελόνα έχει από πίσω του Τσάβι και Ινιέστα.

Ο 24χρονος είναι εξωγήινος με τους Μπλουγκράνα και σκοράρει ακατάπαυστα σε υψηλό επίπεδο εδώ και τρία χρόνια, όμως με την Εθνική ομάδα δεν μπορεί ούτε καν να ξεχωρίσει! Η Αλμπισελέστε με τις δύο ισοπαλίες κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον πρώτο κιόλας γύρο, σε ένα τουρνουά που προκρίνονται ακόμα και οι δυο καλύτεροι τρίτοι! Ο Μέσι θέλει απεγνωσμένα να δώσει στην χώρα του τις επιτυχίες που έχει με την Μπάρτσα, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί μάλιστα πριν το τουρνουά και έχει ακόμα μία ευκαιρία.

Μέσα σε 90 λεπτά θα κριθεί αν ο Λέο θα είναι το απόλυτο είδωλο, η αυτός που θα χρεωθεί μία ιστορική αποτυχία. Τα 18 χρόνια χωρίς κούπα στο Copa America είναι πολλά για τους Αργεντινούς, οι οποίοι έχουν... ξεχάσει τον τελευταίο τίτλο, ενώ το σενάριο να χάσουν και στην έδρα τους την κούπα, όπως στα τελευταία δύο τουρνουά (2004, 2007) στον τελικό από την Βραζιλία δεν θέλουν να το σκέφτονται.

http://www.gazzetta.gr/