Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ένα αφιέρωμα στην ντίβα του ρεμπέτικου Ρόζα Εσκενάζυ στο θέατρο Badminton

Ένα αφιέρωμα στην ντίβα του ρεμπέτικου Ρόζα Εσκενάζυ στο θέατρο Badminton

 

Badminton Theater

To θέατρο Badminton, κρατώντας μόνο το εξωτερικό περίβλημα του κτιρίου που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει το αγώνισμα του badminton στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας...

Τρεις φωνές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στις 18 Οκτωβρίου στο θέατρο Badminton και θα θυμηθούν τις καλύτερες στιγμές της ντίβας του ρεμπέτικου, της Ρόζα Εσκενάζυ.
Ο λόγος για τις Yasmin Levy από το Ισραήλ, τη Mehtap Demir από την Τουρκία και τη «δικιά μας» Μάρθα Φριντζήλα, που θα βρεθούν στη σκηνή και θα παρουσιάσουν την μουσική παράσταση «Καναρίνι μου γλυκό», με την σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Roy Sher και της Ελπίδας Μαρκιανίδου. Μια παράσταση που θα μας μεταφέρει στο κλίμα της προ κατοχικής Ελλάδας, στον κόσμο του ρεμπέτικου του '30 και στη λογική και το πάθος της Ρόζα Εσκενάζυ.


H μεγάλη ρεμπέτισσα Ρόζα Εσκενάζυ
Τα μουσικά μέρη συμπληρώνονται από κινηματογραφικά αποσπάσματα της ομώνυμης ταινίας «Καναρίνι μου γλυκό», ώστε ο θεατής να έχει την ευκαιρία μέσα από ήχους και εικόνες να ταξιδέψει, να θυμηθεί και να κατανοήσει τη μουσική της εποχής, αλλά και την ιστορία και την κοσμοπολίτικη αύρα της Μεσογείου και της Ελλάδας.

Δείτε video από ερμηνεία της Yasmin Levy

Ώρα έναρξης στις 21.30.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: A ΖΩΝΗ 40 ΕΥΡΩ, Β ΖΩΝΗ 30 ΕΥΡΩ, Γ ΖΩΝΗ 25 ΕΥΡΩ, Δ ΖΩΝΗ 15 ΕΥΡΩ.
Προπώληση: ticketnet.gr, viva.gr, Metropolis, Public, 210 88 40 600.