Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ένα πέναλτι, μια ιστορία…

Το ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 1996-97, είχε μεγάλο πρωταγωνιστή όχι ποδοσφαιριστή ή προπονητή, αλλά διαιτητή! Ποιος ξεχνά, άλλωστε, τον Στράτο Παπουτσέλη;

Είναι η χρονιά που ο Ολυμπιακός έχει σαρώσει στις μεταγραφές, παρουσιάζεται μεταμορφωμένος και απειλεί για πρώτη φορά με αξιώσεις την κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Τη συνέχεια, με τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, τη γνωρίζουμε όλοι μας. 
 
Στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, λοιπόν, στις 8 Δεκεμβρίου του ’96, ο Παπουτσέλης βλέπει πέναλτι, στην ανατροπή του Ιβιτς από τον Καλλιτζάκη, η οποία, όμως, γίνεται ένα μέτρο έξω από την περιοχή! Ο νεαρός, τότε, Τζόρτζεβιτς, εκτελεί την εσχάτη των ποινών και σημειώνει το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. 
 
Ο Καλλιτζάκης παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια και τον ακολουθεί ο Κολιτσιδάκης. Ο Μπορέλι, στο τελευταίο του παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, χάνει μοναδική ευκαιρία στο 89’, όταν η μπάλα «γλείφει» το δοκάρι, σε πλασέ που κάνει από καλή θέση. Ο Ολυμπιακός παίρνει τη νίκη. Στα highlights, εκτός, φυσικά, από το πέναλτι, η κίνηση του Λυμπερόπουλου να δώσει το χέρι στον Ελευθερόπουλο, όταν ο τελευταίος κάνει εκπληκτική επέμβαση στο 52’.
 
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Τζόρτζεβιτς, Σαμπανάζοβιτς, Καρασαββίδης, Καραπιάλης (75' Γεωργάτος), Γιαννακόπουλος (46' Κακλαμάνος), Αλεξανδρής, Ίβιτς (84' Γκώνιας). 
 
Παναθηναϊκός (Βέλιμιρ Ζάετς): Βάντσικ, Αποστολάκης (58' Αλεξόπουλος), Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Μπορέλι, Καπουράνης (78' Μάρκος), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος (66' Νασιόπουλος).