Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μήλος: Πήρε από την ομορφιά της Αφροδίτης


Είναι το νησί που έχει μερικές από τις ωραίες παραλίες στην Ελλάδα και όχι μόνο. Τα φυσικά τοπία και τα μνημεία θα σας αφήσουν… άφωνους. Το Τραπουλόχαρτο σας παρουσιάζει τη Μήλο.
Είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το σχήμα της-μοιάζει με πέταλο-, αλλά και το λιμάνι που έχει, τον Αδάμαντα. Είναι όχι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια, αλλά και από τα πιο ασφαλή της Μεσογείου.

kapross.jpg
Η Μήλος έχει περίεργα σχήματα και χρώματα εξαιτίας του ηφαιστειογενούς εδάφους της. Γι’ αυτό κάνει και τις παραλίες της γοητευτικές…

mhlo.jpg
Παγκοσμίως γνωστή είναι το Σαρακίνικο(αν και όχι η καλύτερη), η οποία είναι μια στενή λουρίδα άμμου ανάμεσα σε λευκούς ηφαιστειακούς βράχους.

σαρακινικο.jpg
Από τις πιο δημοφιλείς είναι το Παλιοχώρι, στην οποία υπάρχουν θερμές πηγές. Έχεο χοντρή άμμο και βότσαλα, ενώ παράλληλα  γύρω της υπάρχουν πολύχρωμα βράχια, τα οποία έχουν θέα το Κρητικό Πέλαγος.

milosi.jpg
Από τις ομορφότερες είναι η Φυριπλάκα στη νότια Μήλο καθώς υπάρχει έντονα το ηφαιστειακό τοπίο, μιας κι έχει άσπρη άμμο όπως επίσης και μικρούς κολπίσκους με βράχια.

μηλος.jpg
Χιλιάδες χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργήσει η φύση το τοπίο του Παπάφραγκα με τις στενές λωρίδες στεριάς. Το κατέβασμα στην μικρή  παραλία θέλει προσοχή, αλλά είναι μοναδική εμπειρία το να κολυμπήσεις στο συγκεκριμένο μέρος.

fgthyj.jpg
Αξιοθέατα
Εκτός από τις παραλίες, μπορείτε να πάτε στο Κάστρο που είναι χτισμένο στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Ακόμα, υπάρχουν οι κατακόμβες, οι οποίες είναι ένα ξεχωριστό χριστιανικό μνημείο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των πρώτων χριστιανικών χρόνων ήταν το κοινοτικό νεκροταφείο στο νησί. Η Μήλος διαθέτει επίσης το αρχαίο θέατρο που βρίσκεται στον μεγάλο αρχαιολογικό χώρο ανάμεσα στην Τρυπητή και το Κλήμα.
Πως θα πάτε
Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το αεροδρόμιο της Μήλου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ακόμα, μπορείτε να πάτε και με πλοίο καθώς υπάρχει κάθε μέρα ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μήλου με το λιμάνι του Πειραιά.
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Κέντρο Υγείας: 22700- 22701
Αγροτικό Ιατρείο Αδάμαντα: 22870 21755
Αστυνομικό Τμήμα: 22870 21204
Τουριστική Αστυνομία: 22870 21378
Τουριστικές Πληροφορίες: 22870 22445
Αεροδρόμιο Μήλου: 22870 22381
Λιμεναρχείο Μήλου: 22870 22100