Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν ακόμα και τούνελ στο Μανχάταν! Ένα βήμα από τη Νέα Υόρκη ο τυφώνας

Κλείνουν ακόμα και τούνελ στο Μανχάταν! Ένα βήμα από τη Νέα Υόρκη ο τυφώνας


Τρόμος επικρατεί σε μια από τις πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, την Νέα Υόρκη, εξαιτίας του απειλητικού τυφώνα «Σάντι»,
ο οποίος αναμένεται να πλήξει την περιοχή εντός της ημέρας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το νερό από τις πλημμύρες του καταστροφικού τυφώνα θα φτάσει τα 3 μέτρα! Αυτός είναι και ο λόγος που ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής έχουν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (περίπου 400.000). Οι περισσότεροι το έκαναν όμως υπήρχαν και κάποιοι που παρέμειναν στην περιοχή. Το μέτρο αφορά κατοίκους των παράκτιων περιοχών, ενώ κλειστά είναι τα σχολεία και οι υπηρεσίες. Επιπλέον, έχει ανασταλεί η κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ έχουν ακυρωθεί πτήσεις.
Η αγωνία είναι τεράστια, καθώς όπως εξηγούν οι επιστήμονες ο τυφώνας έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες απειλώντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια πολίτες. Οι άνεμοι κινούνται με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα και βρίσκονται σε απόσταση 615 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της Νέας Υόρκης!
Στο Ατλάντικ Σίτι, οι δρόμοι έχουν ήδη πλημμυρίσει, ενώ πολύ ψηλά κύματα σκεπάζουν τις ακτές στο Κόνι Άιλαντ.
Εν τω μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει για επτά Γάλλους, που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αγνοούνται τις τελευταίες ώρες, ενώ έχουν κλείσει δύο τούνελ εντός του Μανχάταν και βρίσκονται σε επιφυλακή 1.000 επιπλέον άτομα του Στρατού για να βοηθήσουν σε περίπτωση πλημμύρας.


http://www.star.gr