Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ιαπωνία: Κατεβάζεις μουσική, πας Φυλακή...









Η Ιαπωνική μουσική αγορά είναι η δεύτερη μετά από αυτή των Η.Π.Α και σύμφωνα με την Recording Industry Association η αναλογία παράνομων και νόμιμων downloads, είναι 10 προς 1.
Μετά από έντονες πιέσεις της μουσικής βιομηχανίας η Ιαπωνική κυβέρνηση σκληραίνει τους νόμους απέναντι στους "πειρατές". Μέχρι και δύο χρόνια φυλάκιση θα αντιμετωπίζουν όσοι κατεβάζουν μουσική , παραβιάζοντας πνευματικά δικαιώματα.  Για να μην βρεθείς πίσω από τα κάγκελα υπάρχει η εναλλακτική λύση, να πληρώσεις κάπου 20.000 euro.

Η εξέλιξη αυτή είναι μέρος ενός παγκόσμιου πολέμου μεταξύ των δισκογραφικών εταιρειών και του The Pirate Bay. Οι κυβερνήσεις πιστεύουν πως οι αυστηροί νόμοι μπορούν να σταματήσουν τους χρήστες του διαδικτύου που κατεβάζουν μουσική - χωρίς να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα - και να στραφούν σε ιστότοπους όπως το itunes, Napster, eMusic, 7 Digital κ.α

Υπάρχει και η άποψη που λέει "... Γιατί κυνηγάτε αυτούς που κατεβάζουν; Κυνηγήστε αυτούς που τα διαθέτουν προς κατέβασμα...". Μεταφέροντας έτσι την ευθύνη από τους απλούς χρήστες στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων που διαθέτουν τα torrent. Το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει αρκετοί, Megaupload (Αμερική),  BitTorrent's Demonoid (Ουκρανία), Surfthechannel (Μεγάλη Βρετανία).

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όμως η μουσική βιομηχανία είναι αυτό τις Λερναίας Ύδρας. Ένας ιστότοπος κλείνει δύο ανοίγουν...


rockme.gr