Ο ερευνητής Jun Fuchimoto εξήγησε ότι ο ιός RS μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα συχνός κατά τη διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών. Η ζυθοποιία Sapporo ελπίζει να δημιουργήσει τρόφιμα και (μη αλκοολούχα) ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.
Δεδομένου ότι μπορούν να βρεθούν μόνο μικρές ποσότητες χουμουλόνης στη μπύρα, για να επωφεληθεί κάποιος από την αντιιική του δράση θα πρέπει να πίνει περίπου 30 κουτιά των 330 ml, διευκρίνισαν οι ερευνητές. Ωστόσο, ένας άλλος κορυφαίος ειδικός της μπύρας, ο Καθηγητής Ramon Etruch του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, έχει ήδη πει ότι και μία μόνο μονάδα μπύρας αρκεί να επωφεληθεί κάποιος από τις ευεργετικές επιδράσεις της.
www.perierga.gr