Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Παγκίτης σε Ολυμπιακό ή βασικός σε Παναθηναϊκό;

Παγκίτης σε Ολυμπιακό ή βασικός σε Παναθηναϊκό;Πάντως, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μήπως οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες πρέπει να θεωρούν ελκυστικότερο το "τριφύλλι" από τους πρωταθλητές;

 Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγηθούμε: όπως είναι η κατάσταση στον Ολυμπιακό σήμερα, που έχει το πλέον ποιοτικό και πολυπληθές ρόστερ, δεν υπάρχει χώρος για νέα και ταλαντούχα ελληνόπουλα. Επαναληπτικό Κυπέλλου με την Παναχαϊκή έδωσε ο Ολυμπιακός, με το σκορ του πρώτου αγώνα στο 2-0 και ο Βλαχοδήμος έμεινε εκτός αποστολής! Όχι μόνο δεν αγωνίστηκε, αλλά δεν μπήκε ούτε στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Την ώρα που έτσι κι αλλιώς δεν έχει και πολύ χρόνο συμμετοχής.

Αλλά και ο Φετφατζίδης, για παράδειγμα, που είναι αποδεδειγμένα καλός παίκτης και προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, πάλι δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Την ίδια ώρα που λόγω οικονομικών προβλημάτων στον Παναθηναϊκό παίζουν και διακρίνονται παίκτες της ίδιας κατηγορίας. Νεαροί, εξελίξιμοι και πολλά υποσχόμενοι δηλαδή. Μετρήστε: Μαυρίας, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Καπίνο, Φουρλάνος κ.λπ. Ποδοσφαιριστές που συμπληρώνουν συνεχώς την 18άδα και πολλές φορές παίρνουν χρόνο συμμετοχής.

Μία από τα ίδια, πάλι λόγω οικονομικών προβλημάτων, ισχύει και στην ΑΕΚ αλλά και στις περισσότερες ελληνικές ομάδες. Που προωθούν και δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά, προκειμένου να βρουν λύσεις εκ των έσω, από τη στιγμή που δεν έχουν χρήματα. Στον Ολυμπιακό, από την άλλη, που υπάρχουν Φετφατζίδης και Βλαχοδήμος για να αγωνιστούν στα φτερά της επίθεσης, για παράδειγμα, οι "ερυθρόλευκοι" ετοιμάζονται να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Πίνο για να ενισχύσουν τη θέση! Που είναι εκτός δράσης, ουσιαστικά, εδώ και έναν χρόνο!

Τι θέλουμε να πούμε; Ένα απλό ερώτημα: μήπως είναι προτιμότερο οι νεαροί ποδοσφαιριστές, με ταλέντο, να προτιμούν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κ.λπ., για να έχουν ευκαιρίες να αγωνιστούν και να εξελιχθούν (χωρίς όμως εξασφαλισμένη αμοιβή), από ένα σίγουρο συμβόλαιο που τους τοποθετεί στην εξέδρα, σαν θεατές;



http://www.sportdog.gr