Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Νέα δημοσκόπηση: Μισή μονάδα μπροστά η ΝΔ

Με μισή μονάδα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ. Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ είναι μπροστά με ποσοστό 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,5%.






Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 10%. Στην τέταρτη θέση με 8% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 7% και το ΚΚΕ 5,5%, ενώ τα λοιπά κόμματα 4%. 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης βρίσκεται μπροστά με διαφορά και συγκεντρώνει το 51% των προτιμήσεων. Ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με 45% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 37%. 



Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος λαμβάνει το 32% των προτιμήσεων και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα το 25%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22% και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος 16%. 

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς έχει 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τέλος στην ερώτηση ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση, το 40% απαντά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και το 19% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.


real.gr