Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

The show is over

Το Τραπουλόχαρτο αποχαιρετά τον τελευταίο σταρ μιας σπουδαίας ομάδας. Οι εκρηκτικές στιγμές του Λέτο, που κόντραρε τον Σισέ σε λατρεία, και το σύνθημα των οπαδών.


Ο «τελευταίος των σταρ» μίας πραγματικά σπουδαίας ομάδας. Μέλος ενός ρόστερ που διέθετε Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη. Για να γίνεις σύνθημα έπρεπε να είσαι πραγματικά ξεχωριστός. Αυτός ήταν...

Συστήθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού στις 19/8/09 με ένα γκολ-οβίδα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ατλέτικο. Δεν αρκούσε για την πρόκριση αλλά ήταν αρκετό για να ακούσουμε στο Παγκρήτιο τρεις μέρες αργότερα, το σύνθημα «σας γ... ο Λέτο». Πρώτη του σεζόν στην ομάδα και νταμπλ. Κι αν στο πρωτάθλημα δεν είχε με τα γκολ του ανάλογη συνεισφορά με τον Σισέ ή τον Κατσουράνη, τον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη τον πήρε μόνος του. Η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε με προβλήματα. Ενας τραυματισμός τον κράτησε εκτός ως τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο ΠΑΟ δεν μπόρεσε να πάρει τον τίτλο και ο ίδιος είχε μικρή προσφορά.

Ηγέτης

Ο Σισέ και ο Ζιλμπέρτο έφυγαν, οπότε το βάρος του ηγέτη πέρυσι έπεσε στον Λέτο. Σε 17 παιχνίδια είχε 15 γκολ. Σκόραρε σερί σε επτά αγώνες από το ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος και ο κόσμος παραληρούσε με τον Λέτο. Μέχρι τις 25/1/12 που έβγαλε ασίστ με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ. Μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε έμελλε να φορέσει για τελευταία φορά την πράσινη φανέλα. Το πρόβλημα στο γόνατο τον λύγισε και οδήγησε στους τίτλους τέλους...

Ημ. γέν.: 30/08/1986
Τόπος: Αργεντινή
Υψος: 1,88 μ.
Βάρος: 80 κ.
Αρ. φανέλας: 11
Website: sebastianleto.gr

Ο ΛΕΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ
                ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ                ΚΥΠΕΛΛΟ            ΕΥΡΩΠΗ
ΣΕΖ.        ΑΓ.          ΓΚ.          ΑΓ.          ΓΚ.          ΑΓ.          ΓΚ.
2009-10                25           6              6              1              13           1
2010-11                22           2              3              1              3               -
2011-12                17           15           1              -              4              1
2012-13                -             -             -              -              -              -
ΣΥΝΟΛΟ                              94 ΑΓΩΝΕΣ                          27 ΓΚΟΛ
              
ΕΝΑ ΣΟΥΤ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 Η κορυφαία στιγμή ενός ποδοσφαιριστή σαφώς είναι η κατάκτηση τίτλων. Ο Λέτο με το καλημέρα στον Παναθηναϊκό πήρε νταμπλ. Σκόραρε σε πέντε ματς και σε όλα νίκησε ο Παναθηναϊκός. Προσωπικά όμως ο ίδιος χάρηκε όσο τίποτε άλλο το γκολ στον τελικό Κυπέλλου με τον Αρη. Με δικό του μακρινό σουτ στο 63' (φωτό πάνω) κρίθηκε ο τίτλος και πρωταγωνίστησε στα γλέντια που στήθηκαν σε Βέρτη, Καρρά και σε κέντρο της παραλιακής. Για τον ίδιο εξαιρετική στιγμή ήταν και το γκολ που πέτυχε το καλοκαίρι του 2011 στη Δανία. Ο ΠΑΟ πήρε το προβάδισμα με το 1-1 στο Οντένσε, αλλά δυστυχώς όχι και την πρόκριση.

Καραϊσκάκη

Τη δεύτερη σεζόν δεν θέλει να τη θυμάται ιδιαίτερα, πλην ενός γκολ, το οποίο ελέω Καλόπουλου και Τρύφων ξεχάστηκε γρήγορα. Ισοφάρισε την πρώην ομάδα του στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ο τίτλος δεν άλλαξε χέρια μετά τα όσα ακολούθησαν σε εκείνο το ματς. Η περσινή, όμως, είναι σαφώς η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, μέχρι που ήρθε το πρόβλημα υγείας. Κορυφαίες στιγμές τα γκολ με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

Επαιρνε ανάποδες

Το πάθος του ήταν σήμα-κατατεθέν του. Πανηγύριζε έξαλλα τα γκολ, «στράβωνε» (πολύ) με το δυνατό έως και αντιαθλητικό πολλές φορές παιχνίδι των αντιπάλων και κοιτούσε συχνά εκνευρισμένος τους διαιτητές. Αποτέλεσμα; Να δεχθεί σε 2,5 σεζόν ουσιαστικά με τον Παναθηναϊκό 23 κίτρινες στο πρωτάθλημα! Και είναι μεσοεπιθετικός ο αθεόφοβος. Πολλές τις δέχθηκε για διαμαρτυρία, επειδή έβλεπε τους ρέφερι να μην τιμωρούν για τις κλοτσιές και τα τραβήγματα τους αντίπαλους παίκτες.

 ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Καβγάδες με... όλους

Ενας σταρ που έχει κι εκρηκτικό χαρακτήρα είναι εύκολο να παρεξηγηθεί με συμπαίκτες του. Ετσι συνέβη και με τον Λέτο. Την πρώτη του σεζόν δεν είχε προβλήματα. Τη δεύτερη, όμως, είχε λογομαχίες εντός αγώνα αλλά και στα αποδυτήρια, με Καραγκούνη (στο ημίχρονο της ήττας από την Καβάλα στο ΟΑΚΑ), Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλο, Σισέ, αλλά και με τον πρώην τεχνικό διευθυντή Κώστα Αντωνίου.

Ο Νιόπλιας, μάλιστα, ήταν έξαλλος με τις συνεχείς βρισιές του, με αποτέλεσμα να πει το εξής εκπληκτικό: «Αν ξανακούσω puta madre, puta padre και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, θα γίνει χαμός!».

Σισέ –Τοροσίδης

Τρεις μέρες πριν από το «ντέρμπι της ντροπής» είχε λογομαχία με τον Μπουμσόνγκ. Ο Σισέ μπήκε στη μέση και κουβέντα στη κουβέντα άρχισε το κυνηγητό στην Παιανία. Το επεισόδιο έληξε, και στο Καραϊσκάκη τους «ένωσε» ο Τοροσίδης. Κατέβηκαν από το πούλμαν και τον έψαχναν στα αποδυτήρια... Κακή του στιγμή και το μοναδικό χαμένο πέναλτι πέρυσι, που έφερε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Πανιώνιο.




http://www.sday.gr