Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Στο πάνθεον της παγκόσμιας ιστορίας ο Τόρες

Ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δημιούργησε ο Φερνάντο Τόρες με το γκολ που σημείωσε στη νίκη της Τσέλσι επί της Στεάουα Βουκουρεστίου, αφού έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε 7 διοργανώσεις την ίδια σεζόν.


Το ρεκόρ κατείχε από τον Δεκέμβριο του 2009 ένας άλλος Ισπανός, ο Πέδρο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε σκοράρει σε 6 διοργανώσεις που αφορούσαν την ίδια χρονιά (2008-2009).
Με το γκολ που σημείωσε στο Europa League, ο Τόρες έφτασε τα 17 τη φετινή σεζόν σε 49 παιχνίδια. Από αυτά, τα 7 σημειώθηκαν στην Premier League, τα 2 στο Κύπελλο Αγγλίας, τα 2 στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, ένα στο Σούπερ Καπ Αγγλίας, ένα στο Μουντιάλ Συλλόγων και 3 στο Champions League.
Όλα αυτά μετά από ένα χρόνο στον οποίο αντιμετώπισε ξανά βαρύτατες κριτικές, έστω κι αν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και κυπελλούχος Αγγλίας με την Τσέλσι, πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας και αναδείχθηκε 1ος σκόρερ του Euro 2012.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στο παιχνίδι κόντρα στους Ρουμάνους, ο 28χρονος διεθνής άσος έφτασε τα 116 ματς με τους "μπλε" και τα 29 γκολ συνολικά. Μετά από τον ίδιο αριθμό αγώνων με τη φανέλα της Λίβερπουλ, είχε σκοράρει 72 φορές.