Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αναμένονται "καμπάνες" για τη Google στην Ευρώπη

Αναμένονται καμπάνες για τη Google στην ΕυρώπηΜετά από πολύμηνη έρευνα, η ανεξάρτητη γαλλική αρχή CNIL προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα εναντίον τής Google για την πρακτική της όσον αφορά στην πολιτική προσωπικού απορρήτου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η CNIL αναφέρει πως η Google δεν προσάρμοσε την πολιτική της για το προσωπικό απόρρητο των χρηστών, όπως είχε κληθεί να πράξει και καλεί τα κράτη-μέλη της ΕΕ να λάβουν μέτρα σχετικά.
Ήδη οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν πως ξεκινούν εκ νέου δική τους συμπληρωματική έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί εάν η πολιτική προσωπικού απορρήτου της Google παραβιάζει τους σχετικούς νόμους, ενώ αντίστοιχες έρευνες ξεκινούν και άλλες χώρες.
Οι Ευρωπαϊκές αρχές είχαν προειδοποιήσει τη Google να μην αλλάξει την πολιτική προσωπικού απορρήτου, πριν μελετήσουν διεξοδικά τις αλλαγές, έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν πλήττονται τα συμφέροντα των πολιτών.
Για το λόγο αυτό η ΕΕ είχε αναθέσει στον γαλλικό ανεξάρτητο φορέα CNIL να εξετάσει το ζήτημα και να αποφανθεί αν η νέα πολιτική είναι εναρμονισμένη με τα όσα ισχύουν στην ΕΕ.

http://www.ofono.gr