Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αυτή είναι η υποψήφια για το ΝΒΑ(Vid)

H 22χρονη Μπρίτνεϊ Γκρίνερ που φέτος είχε 23.4 πόντους, 9.4 ριμπάουντ, 5.2 κοψίματα και 11 καρφώματα κατά μέσο όρο, βρίσκεται στο στόχαστρο των Μάβερικς και όχι άδικα.
Η νεαρή σέντερ ύψους 2.06μ. πέρυσι οδήγησε το Μπέιλορ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, στρέφοντας πάνω της όλα τα φώτα. Πλέον, μετά τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη των Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, ενδεχομένως να έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ!






Η Γκρίνερ, εφόσον επιλεγεί, δεν θα είναι η πρώτη που θα γίνει ντραφτ ή που θα υπογράψει συμβόλαιο με επαγγελματική ομάδα. Στο παρελθόν η Λούσι Χάρις ήταν επιλογή στον 7ο γύρο το 1977 από τους Τζαζ, ενώ η Αν Μέιερς Ντράισντεϊλ είχε υπογράψει ως free-agent στους Πέισερς το 1979. Πήρε μέρος στην προετοιμασία, αλλά κόπηκε πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια.







Για την ώρα μένουμε στα λόγια του Μαρκ Κιούμπαν και αναμένουμε να δούμε αν θα γίνουν πράξεις: "Θα την πάρουμε αν εκείνη τη στιγμή είναι η καλύτερη παίκτρια που θα έχει μείνει. Θα το σκεφτούμε σοβαρά. Αν θα το έκανα; Τώρα θα έλεγα "ναι", μόνο και μόνο για να δούμε αν το έχει. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, αν δεν δώσεις σε κάποιον την ευκαιρία. Ούτως ή άλλως ένα ντραφτ πικ κοντά στο 50 δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να παίξει στο ΝΒΑ...".


  






http://www.contra.gr/