Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τι αγοράζεις με 20 ευρώ;

Οι 17 χώρες της Ευρωζώνης ενώνονται όλες με ένα κοινό νόμισμα - το ευρώ. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς ότι οι χώρες θα παρουσίαζαν μία σχετική σύγκλιση και στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική…






Πόσες κούπες καφέ μπορείς να αγοράσεις με 20 ευρώ;
 
Άσχημα τα νέα, πατριώτες! Στην Ελλάδα με αυτό το ποσό αγοράζεις (στην καλύτερη) 7 κούπες καφέ, ενώ στην Πορτογαλία με τα ίδια χρήματα απολαμβάνεις 35 κούπες και τη βγάζεις καθαρός για ένα μήνα.
Πόσες δωδεκάδες αυγά αγοράζεις με 20 ευρώ;
 
Για τους λάτρεις της ομελέτας ιδανικός τόπος κατοικίας θεωρείται η Μάλτα, καθώς με ένα εικοσάευρο μπορείς να αγοράσεις 16 δωδεκάδες αυγών, σχεδόν 3πλάσια, δηλαδή, ποσότητα από ότι στην Ιρλανδία (7 δωδεκάδες).
Πόσα καλσόν αγοράζεις με 20 ευρώ;
 
Αν είσαι γυναίκα, δε συμφέρει να ζεις στο Βέλγιο, όπου κάθε πόντος που θα ξεφεύγει από το καλσόν σου θα κοστίζει κι ένα 5άευρο. Μετακόμισε καλύτερα στη Σλοβακία κι αγόρασε άνετα 19 ζευγάρια με μόλις 20 ευρώ.
Πόσες διαδρομές με λεωφορείο μπορείς να κάνεις με 20 ευρώ;
 
Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης την Ολλανδία (8 εισιτήρια), θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν πάλι πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τη Σλοβακία (43 εισιτήρια), καλά κάνουμε και φωνάζουμε!
Πόσες μπίρες αγοράζεις από ένα σούπερ μάρκετ με 20 ευρώ;
 
Εντάξει, αν δεν έχετε πειστεί ακόμα να μετακομίσετε στη Σλοβακία με τα φτηνά καλσόν και τα φτηνά εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, σας παρουσιάζουμε τον απόλυτο λόγο: 20 λίτρα μπίρας δικά σας με μόλις 20 ευρώ. Αν πάλι βρεθείτε στην Ιταλία (6 λίτρα), πιείτε καλύτερα νερό.
Πόσες ταινίες βλέπετε στο σινεμά με 20 ευρώ;
 
Η κινηματογραφική εμπειρία είναι μάλλον υπερτιμημένη στην Ιρλανδία, όπου οι κινηματογράφοι γδέρνουν τους θεατές, χρεώνοντας 10 ευρώ το κάθε εισιτήριο. Στη Σλοβακία πάλι μπορείς να βλέπεις κάθε εβδομάδα και μία καινούργια ταινία στο σινεμά, αφού με 20 ευρώ μπορείς να αγοράσεις 7-8 εισιτήρια (για καθημερινές προβολές).
Πόσα πακέτα τσιγάρα μπορείς να καπνίσεις με 20 ευρώ;
 
Προς όλους τους καπνιστές: μετακομίστε στην Εσθονία (10 πακέτα τσιγάρων) κι αποφύγετε διά ροπάλου την Ιρλανδία (2-3 πακέτα).



http://www.akous.gr