Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Mercier-Jones Hovercraft. Η αιώνια φαντασίωση στις μετακινήσεις

Πού θέλετε να πάτε; Φανταστείτε να οδηγείτε το ίδιο όχημα σε αμμόλοφους, στο χιόνι, στο γρασίδι, να περνάτε πάνω από πεζοδρόμια με αυτό και να πραγματοποιείται χαμηλές πτήσεις σε λίμνες ή τη θάλασσα. Ταινία επιστημονικής φαντασίας είπατε; Όλα αυτά τα υπόσχεται το Mercier-Jones Hovercraft

Το Mercier-Jones Hovercraft είναι ακόμα υπό μελέτη. Όμως, όπως διαρρέει η ίδια η εταιρία, η πρόοδος που έχει γίνει είναι σημαντική και η ημερομηνία για την έναρξη της παραγωγής του έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ο σχεδιασμός του χόβερκραφτ του επιτρέπει να κινείται πάνω από κάθε είδος της επιφάνειας με ταχύτητες μέχρι 130 χλμ./ώρα ενώ επιταχύνει από τα, 0 στα 80 χλμ./ώρα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.
Αυτές οι επιδόσεις ασφαλώς και δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες ενός σπορ μοντέλου. Όμως ποιο σπορ αυτοκίνητο μπορεί να γλιστρήσει πέρα από το νερό, ή να κινηθεί  στο χιόνι με μηδενική ολίσθηση;
Τα Hovercrafts αποτελούν μια φαντασίωση εδώ και χρόνια. Το Mercier-Jones πάντως έρχεται για να δείξει ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι εξαιρετικά πρακτικά. Το  ιδέα είναι να τους φέρει στην πραγματικότητα με έναν πολύ πρακτικό τρόπο. Το  Mercier-Jones Hovercraft χρησιμοποιεί ένα απλό βενζινοκινητήρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την οποία κινούνται 3 ηλεκτροκινητήρες που παρέχουν την ενέργεια πρόωσης.





http://news247.gr