Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρώτη συνέντευξη Πάπα στην ιστορία

Η πρώτη συνέντευξη Πάπα στην ιστορίαΓια πρώτη φορά στην ιστορία, προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, παραχώρησε συνέντευξη σε ημερήσια ιταλική εφημερίδα. Φαίνεται, ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα "σπάσει" όλα τα ταμπού.Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".Ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε γραπτώς σε ερωτήσεις τις οποίες του υπέβαλε ο ιδρυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας, που κατατάσσεται δεύτερη σε κυκλοφορία σε εθνικό ιταλικό επίπεδο, ο Εουτζένιο Σκάλφαρι.

«Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει διάλογος χωρίς προκαταλήψεις με όποιον χαρακτηρίζεται λαϊκός, για να διανύσουμε μαζί ένα κομμάτι του δρόμου », ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ποντίφικας. «Η ελεημοσύνη του Θεού δεν γνωρίζει όρια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «το βασικό ζητούμενο, για όποιον δεν φέρει μέσα του την πίστη, είναι να υπακούει στην συνείδησή του».

«Είναι αμαρτία να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες;» ρώτησε ο ιδρυτής της Λα Ρεπούμπλικα. Ο πάπας απάντησε «πρέπει να καταλάβουμε τι εννοούμε, διότι οι χριστιανοί δεν κατέχουν την αλήθεια, από την στιγμή που τους δωρίζεται από τον Θεό και για τον λόγο αυτό πρέπει συνεχώς να ζητούν την ανανέωση αυτού του δώρου».

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πρόσθεσε: «Δεν θα είμαστε ποτέ αρκετά ευγνώμονες προς τους Εβραίους αδελφούς μας, ως Εκκλησία και ως ανθρωπότητα, για το ότι κατάφεραν να διατηρήσουν την πίστη μετά τις τρομερές δοκιμασίες του παρελθόντος».

Ο Φραγκίσκος ανέφερε ότι «η συνάντησή του με τον Χριστό δεν θα είχε καταστεί ποτέ δυνατή χωρίς την Εκκλησία, η οποία φυλάσσει έναν θησαυρό».

Την Εκκλησία, υποστήριξε ο Ποντίφικας "πρέπει να την αγαπάμε σαν μητέρα», συμπληρώνοντας «στο εσωτερικό της οποίας είμαστε όλοι ίδιοι».


http://www.enikos.gr