Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Διπλή επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Διπλή επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘΌχι μία, αλλά δύο φορές θα επισκεφθεί φέτος την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας. Την πρώτη ως διαδηλωτής, τη δεύτερη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταβεί αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη διαδήλωση που διοργανώνεται από σωματεία, συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και ομάδες που αντιδρούν στις κυβερνητικές πολιτικές. Η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται για τις πεντέμιση το απόγευμα, με προορισμό την συγκέντρωση στις έξι στο Άγαλμα Βενιζέλου και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Ανήμερα της παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να του απαντήσει επί τόπου σε όσα θα πει στην ομιλία του. Πιο συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί συνέντευξή του στην (απεργιακή) ΕΤ 3, σε μία προσπάθεια αφενός η απάντηση στον πρωθυπουργό να είναι άμεση, αφετέρου να μην «χαθεί» στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που προγραμματίζει για το επόμενο τριήμερο της δικής του επίσκεψης στη ΔΕΘ με την θεσμική ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε, θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και προγραμματίζει ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία. Την επομένη θα έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στους παραγωγικούς φορείς, ενώ την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ με την καθιερωμένη άλλοτε για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συνέντευξη Τύπου. Ακριβώς για την μη τήρηση αυτής της «παράδοσης» για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναμένεται μάλιστα να καταγγείλει τον πρωθυπουργό, ως κρυπτόμενο, μετά την επιλογή του να μην παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Εντωμεταξύ, για σήμερα Παρασκευή προγραμματίζονται επισκέψεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΒΟ και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ το απόγευμα προγραμματίζεται στο περιθώριο των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εκδήλωση-συζήτηση του «SOSστε το Νερό» , στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Κοτσαμπάμπα- Θεσσαλονίκη, Οι αγώνες του νερού φτάνουνε στη νίκη». Σε αυτή, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Πολιτισμού της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος.
«Λεονταρισμοί» της κυβέρνησης
Την ίδια στιγμή, στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση Σαμαρά για «λεονταρισμούς για εσωτερική κατανάλωση» στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας, που οδηγούν στην «αυτογελοιοποίησή» της. Ισχυρίζονται, εξάλλου, ότι την ώρα που ακολουθείται στρατηγική της «απόλυτης υποταγής» απέναντι στην τρόικα, η όλη στάση του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στις αιτιάσεις της τρόικα δεν είναι παρά ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι» προς εξαπάτηση του ελληνικού λαού και παρουσίαση ως νίκης της σχεδιαζόμενης συρρίκνωσης και των χιλιάδων απολύσεων στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.
Ένδειξη πανικού τα σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου 
Απαντώντας δε, στα κυβερνητικά σχέδια αλλαγής του εκλογικού νόμου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «πανικό της κυβέρνησης μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και την ευρεία στήριξη ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες εκλογές». Θεωρούν δε, πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, εφόσον ληφθούν, έχουν ως μοναδικό στόχο να συντηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το «άθλιο σύστημα διαπλοκής και πελατείας που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οικοδόμησαν συστηματικά» στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Συνιστώσα της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ
Σχολιάζοντας τέλος τα όσα ακούστηκαν στο διήμερο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το «εναπομείναν ΠΑΣΟΚ» αρνήθηκε να οριοθετηθεί απέναντι στις βασικές πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια, «επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί την πιο πιστή συνιστώσα της ΝΔ του κ.Σαμαρά».



 real.gr