Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το μεταγραφικό πάρε-δώσε της Αναγέννησης Άρτας!

Πολλές είναι οι αλλαγές στο ρόστερ της Αναγέννησης Άρτας σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική σεζόν, το Τραπουλόχαρτο σας παρουσιάζει παρακάτω τις μεταγραφές που έκανε η «Μαύρη Θύελλα» σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, ποιοι ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν και ποιο είναι το σημερινό ρόστερ της ομάδας.

Έντεκα + τρεις οι μεταγραφές!
Στις μεταγραφές της ιστορικής Αναγέννησης, πολλοί είναι οι έμπειροι αθλητές που ήρθαν στον σύλλογο για να αντικαταστήσουν κάποιους βασικούς που αποχώρησαν. Η μεγάλη και τελευταία χρονικά μεταγραφή της Αναγέννησης είναι ο έμπειρος επιθετικός Νίκος Μπόμπορης, ο οποίος ήρθε από τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Ακόμη στην Αναγέννηση θα παίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο πρώην αρχηγός του Εθνικού Φιλιππιάδας, Κώστας Λέντζος, αλλά και ο επιθετικός Βαγγέλης Λουκάς, που έρχεται από την Αμβρακία Κωστακιών. Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από την Αμβρακία ήρθε στην «Α» και είναι ο αμυντικός Κώστας Λύτος, ενώ επέστρεψε στον σύλλογο ο αμυντικός μέσος Στέφανος Τριαντάφυλλος. Επίσης η Αναγέννηση απέκτησε τον αμυντικό Παύλο Μπούγα (Απόλλων Γλυκορίζου), τον αμυντικό Αλέξανδρο Παπανίκου (Εθνικό Φιλιππιάδας), τον μέσο Δημήτρη Σακκά (Δόξα), τον μεσοεπιθετικό Νίκο Τριαντάφυλλο (Αστέρα Ρόκκα), τον αμυντικό Σπύρο Τρομπούκη (ΑΟ Φιλοθέης) και τον τερματοφύλακα Γιώργο Νικολάου (Κ20 Βέροιας). Τέλος, απέκτησε τους Γιάννη Γούλα (Σκουφάς Κομποτίου), Λεωνίδα Βερλέκη (ΑΕ Καραϊσκάκης) και Πέτρο Βασιλάκη (ΑΕ Καραϊσκάκης).
Εννέα συνεχίζουν από το περυσινό ρόστερ
Μόνο εννέα ποδοσφαιριστές παρέμειναν στο φετινό ρόστερ της Αναγέννησης Άρτας, σε αυτούς ο βασικός πορτιέρο της ομάδας Γιώργος Νικολαΐδης, ο μεσοεπιθετικός Αντώνης Χρηστογιάννης, ο μέσος Μπάμπης Νικοπολίδης, ο μεσοεπιθετικός Χρήστος Σταμούλης και ο αμυντικός Βασίλης Παπαρούνης. Ακόμη συνεχίζουν στην Αναγέννηση οι Δημήτρης Μπέτσας, Αλέξανδρος Παπακίτσος, Κώστας Τάσσος και ο νεαρός τερματοφύλακας Γιάννης Βάνας.
Επτά μικροί από το Παιδικό της ομάδας
Επτά είναι οι μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές που προωθήθηκαν από την παιδική ομάδα της Αναγέννησης στην ανδρική, δείγμα της εξαιρετικής δουλείας που γίνεται στα τμήματα υποδομής της «πρώτης ομάδας» της πόλης. Οι παίκτες που ανέβηκαν στην μεγάλη ομάδα είναι: ο μέσος Αλέξανδρος Αναγνώστης, ο μεσοεπιθετικός Κωνσταντίνος Βασίλας, ο τερματοφύλακας Δημήτρης Γαλάνης, ο αμυντικός μέσος Σταύρος Γκαρτζονίκας, ο μέσος Βασίλης Ζήσης, ο μεσοεπιθετικός Σπύρος Κατσούδας και ο αμυντικός μέσος Θανάσης Τσοφύλας. Και οι επτά παραπάνω ποδοσφαιριστές είναι 15 ετών και είναι αθλητές που ξεχώρισαν στα τμήματα υποδομής, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ακόμη που αναμένεται σύντομα να φτάσουν στην πρώτη ομάδα της Αναγέννησης.
Δεκαπέντε οι αποδεσμεύσεις
Στις αποδεσμεύσεις της ομάδας, δεκαπέντε παίκτες αποχώρησαν από τους οποίους πέντε μπορούμε να βάλουμε μέσα στα βασικά στελέχη της περυσινής Αναγέννησης. Πρώτος έφυγε από την Αναγέννηση ο Λευτέρης Τρούλλης, ο οποίος ανέλαβε προπονητής (και παίκτης) της Αμβρακίας Κωστακιών και ακολούθησαν οι Αποστόλης Αβραμίδης (ΑΕ Καραϊσκάκης), Χρήστος Σιδηρόπουλος (Κεραυνός Θεσπρωτικού), Γιάννης Ευταξίας (Προοδευτική Γραμμενίτσας) και Χρήστος Σιαπέρας (Εθνικός Φιλιππιάδας). Επίσης μεταξύ άλλων παρελθόν αποτελούν οι Κώστας Μανώλης και Θέμης Νικολαΐδης που είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής και τέσσερις τερματοφύλακες (Παπαχρήστος, Ντεκούλης, Μπόνιας και Καρίνος). Αναλυτικά οι αποχωρήσεις στην Αναγέννηση Άρτας σύμφωνα με τα στοιχεία του sportsarta.gr είναι: Λευτέρης Τρούλλης (Μ-36), Βαγγέλης Παπαχρήστος (ΜΕ-18), Βαγγέλης Μπόνιας (Τ-19), Θέμης Νικολαΐδης (ΑΜ-16), Χρήστος Σιδηρόπουλος (Ε-22), Αποστόλης Αβραμίδης (Α-25), Γιάννης Ευταξίας (Μ-31), Γιώργος Ντεκούλης (Τ-26), Χρήστος Σιαπέρας (ΑΜ-25), Δημήτρης Αβραμίδης (Α-16), Άκης Παππάς (ΑΜ-21), Κώστας Μανώλης (ΑΜ-21), Πέτρος Καρίνος (Τ-19), Άρης Παπαχρήστος (Τ-26), Βασίλης Κολιούλης (ΜΕ-18).
Αυτή είναι η Αναγέννηση του 2013-2014
Πρόεδρος: Ηλίας Καρίνος
Προπονητής: Δημήτρης Μπαλάφας
Βοηθός προπονητή: Σωτήρης Καλόγηρος
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γιάννης Βάνας
Δημήτρης Γαλάνης
Γιώργος Νικολαΐδης
Γιώργος Νικολάου
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Σταύρος Γκαρτζονίκας
Κώστας Λέντζος
Κώστας Λύτος
Δημήτρης Μπέτσας
Παύλος Μπούγας
Αλέξανδρος Παπανίκου
Βασίλης Παπαρούνης
Στέφανος Τριαντάφυλλος
Σπύρος Τρομπούκης
Θανάσης Τσοφύλας
ΜΕΣΟΙ
Αλέξανδρος Αναγνώστης
Πέτρος Βασιλάκης
Κώστας Βασίλας
Λεωνίδας Βερλέκης
Γιάννης Γούλας
Βασίλης Ζήσης
Μπάμπης Νικοπολίδης
Δημήτρης Σακκάς
Κώστας Τάσσος
Νίκος Τριαντάφυλλος
Αντώνης Χρηστογιάννης
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Σπύρος Κατσούδας
Βαγγέλης Λουκάς
Νίκος Μπόμπορης
Αλέξανδρος Παπακίτσος
Χρήστος Σταμούλης

ΠΗΓΗ
http://www.sportsarta.gr