Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η «Carmen» χορεύει flamenco

Τα μεγαλύτερα αστέρια του flamenco θα λάμψουν στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας στο κοινό την «Carmen» του Βizet και το «Bolero» του Ravel, σε μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ισπανικό πάθος.

Η «Carmen» που θα παρακολουθήσουμε φέρνει τη σφραγίδα δύο σημαντικών δημιουργών: του ισπανού κινηματογραφιστή Carlos Saura και του διακεκριμένου χορευτή και χορογράφου, πρώτου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας, Antonio Gades.
Η μεταφορά της «Carmen» ως μουσικής, χορευτικής και ταυτόχρονα θεατρικής παράστασης στη σκηνή συνέπεσε με την στιγμή που ο διάσημος σκηνοθέτης Carlos Saura ολοκλήρωνε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία με τον Αntonio Gades. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας οδήγησε τους δυο άνδρες στην υλοποίηση της περίφημης αυτής παράστασης που υμνήθηκε για την πρωτοποριακή οπτική της και βοήθησε να ενταχθεί το flamenco στις μεγαλύτερες σκηνές χορού.
Στο αριστουργηματικό «Bolero» του Ravel θα απολαύσουμε την δεξιοτεχνία και την εκφραστικότητα του επονομαζόμενου και ως «ισπανού Νουρέγιεφ» Sergio Bernal, ο οποίος θα μας παρουσιάσει την χορογραφία του P.Pozo. O κορυφαίος αυτός χορευτής τιμήθηκε πέρυσι με το Bραβείο Positano ως ο καλύτερος νέους χορευτής του κόσμου.
Πληροφορίες: 15 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ώρα έναρξης: 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: (ανάλογα με τη ζώνη): 75 ευρώ, 60 ευρώ, 50 ευρώ, 40 ευρώ, 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων και άνω διάζωμα).

Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα Public, στην Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), www.ticketservices.gr, τηλεφωνική αγορά στο 2107234567.
Κρατήσεις και επιπλέον πληροφορίες: EΛΒΑ: www.elvaevents.gr , τηλ.2106728080.