Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτη εικόνα: Βάτραχος "θυσιάστηκε" στην εκτόξευση πυραύλου της NASA(Vid)

Ένας άτυχος βάτραχος έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης πυραύλου της NASA. Το γεγονός έγινε αντιληπτό όταν μελετήθηκαν οι φωτογραφίες της εκτόξευσης
Η εκτόξευση του πυραύλου, που μετέφερε το διαστημικό όχημα LADEE με αποστολή να μελετήσει την ατμόσφαιρα της Σελήνης, χαρακτηρίστηκε από απόλυτη επιτυχία έχοντας ωστόσο μια παράπλευρη απώλεια, τον θάνατο ενός βάτραχου!
Όπως αποκαλύπτει η εντυπωσιακή φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA, ο βάτραχος βρέθηκε στο λάθος σημείο της λάθος στιγμή. Το άτυχο αμφίβιο εκτοξεύτηκε στον αέρα από το ωστικό κύμα που δημιούργησε η εκτόξευση του πυραύλου.
Ο βάτραχος  πιθανώς βρισκόταν στην πισίνα, όπου αποθηκεύεται το νερό για την  πρόληψη των πυρκαγιών, μετά από εκτοξεύσεις.
Στην αρχή υπήρχαν ερωτήματα κατά πόσον η εικόνα ήταν πραγματική, ωστόσο  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαστημικής βάσης, δεν πρόκειται για φωτομοντάζ
"Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις φωτογραφίες επιβεβαιώνει ότι ο βάτραχος είναι αυθεντικός και απαθανατίστηκε σε μία και μόνο λήψη από τις κάμερες που είχαν στηθεί για να φωτογραφίσουν την εκτόξευση" ανέφερε.
Το LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer, Εξερευνητής Σεληνιακής Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος Σκόνης) θα συλλέξει στοιχεία για τη σύνθεση και τη δομή της αραιής ατμόσφαιρας του φυσικού μας δορυφόρου.
Η αποστολή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική επειδή οι επιστήμονες μπορεί μεν να αναζητούν εξωπλανήτες με ατμοσφαιρικά χαρακτηριστικά και συνθήκες παρόμοιες με εκείνες της Γης, όμως όπως φαίνεται υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός πλανητών με ατμόσφαιρες παρόμοιες με εκείνη της Σελήνης.


 




http://news247.gr/