Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κάνουν μάγκα τον Αλαφούζο!

Κάνουν μάγκα τον Αλαφούζο!Το Τραπουλόχαρτο γράφει για το timing της χθεσινής απόφασης της Σούπερ Λίγκας και αναρωτιέται τι θα γίνει τον Απρίλιο, όταν θα πλησιάζει ο υποβιβασμός…

Τα έλυσε, λοιπόν, όλα τα προβλήματά της η Λίγκα. Αποφάσισε, διέταξε, τέλος. 1ο θέμα: το timing. Καταπληκτικό! Το συζητούν από το καλοκαίρι, το ψήφισαν τέλη Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι στη Λεωφόρο! Και μετά θα μοιράζουν κάρτες/μπλουζάκια «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» και θα βγάζουν δακρύβρεχτους- ηθικοπλαστικούς λόγους. Και εις ανώτερα. Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο, έτσι δεν λένε; Ε, μπορούν την προσεχή Πέμπτη, τρεις ημέρες πριν από ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ, να βελτιωθούν! Να ψηφίσουν διάταξη με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή παικτών της εθνικής Ελλάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με άλλη φανέλα πλην των ομάδων που χρησιμοποιούν το γήπεδο ως έδρα. Μπορεί να «περάσει»! Οι 13 ομάδες ούτως ή άλλως, δεν έχουν κανέναν διεθνή!
Πολλά συγχαρητήρια, λοιπόν, σ’ αυτούς που ψήφισαν «υπέρ» ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. Να τους δω από κοντά και να τους σφίξω το χέρι. Τι θα μπορούσαν να κάνουν (διότι πάντα όταν γράφουμε κάτι εναντίον μιας απόφασης πρέπει να αναφέρουμε και την εναλλακτική οδό); «Κύριοι, έχουμε μπροστά μας δυο ντέρμπι μέσα σε οκτώ ημέρες. Ας μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Ο ΣΚΑΪ και ο Αλαφούζος ό,τι κάνουν, θα συνεχίσουν να το κάνουν, δεν θα εκλείψουν οι λόγοι εξέτασης του ζητήματος. Περνούν τα δυο ντέρμπι και εξετάζουμε το θέμα στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των μπαράζ για το Μουντιάλ, σε 20 ημέρες». Τόοοοοοοσο δύσκολο!
Μπράβο κύριοι. Αφού έχετε λύσει όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τα οποία ασφαλώς δεν ευθύνεστε μόνο εσείς, αλλά κυρίως εσείς, αφού παντοτινά κατηγορείτε την αστυνομία και την κακούργα την κενωνία (sic) για τη βία στα γήπεδα, λαμβάνετε ΤΩΡΑ αυτή την απόφαση. Χαλαρά. Χωρίς κανένα πρόβλημα. Σάμπως θα καεί το σπίτι του καθενός; Όχι βέβαια.
Απαιτήσεις, να είμαι ειλικρινής, από ομάδες τύπου Λεβαδειακού, Αρη, Βέροιας, Εργοτέλη, Πλατανιά, Πανιώνιου, ΠΑΣ και Καλλονής δεν είχα. Εχουν τα προβλήματά τους. Είχα, όμως, από τον Αστέρα Τρίπολης που ακόμη κλαίει για τον τελικό του Κυπέλλου. Είχα από τον Ατρόμητο του Σπανού. Είχα από τον Παναιτωλικό του Κωστούλα, είχα από τον Πανθρακικό. Είχα και από τον ΟΦΗ! Διαψεύστηκα. Δεν πειράζει. Ολοι κρίνονται. ΠΑΟΚ-Ξάνθη- Απόλλων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Και για το timingκαι επί της ουσίας.
Πάμε και επί της ουσίας λοιπόν; Μάγκα κάνουν τον Αλαφούζο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Στον οπαδό του Παναθηναϊκού που γκρινιάζει για τα πάντα (όχι στον «πιστό» Σύμμαχο), δηλαδή στον φίλο του Τριφυλλιού που θεωρεί τον Αλαφούζο… «φιλότιμο», αλλά «λίγο», άσχετο και επικίνδυνο για την ομάδα του, τον εξυψώνει! Τον εμφανίζει ως τον μοναδικό που έχει τα “co” (cojones, coglioni κοκ) να κάνει «αντίσταση» με θεμιτά μέσα. Και μάλιστα, όχι μόνο προς όφελος της ομάδας του! Την προηγούμενη εβδομάδα, επί παραδείγματι, καυτηριαζόταν στο «Παράγκα και Οραμα» η απόφαση του Βοσκάκη να αποβάλει τρεις παίκτες του Αρη στο ματς με τη Βέροια. Και τα αποτελέσματα, χωρίς τους τρεις απόντες, τα είδαμε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Πλατανιά που πέτυχε επιτέλους την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Και κάθε εβδομάδα, στο… περιοδικό που «δυσφημεί» υπάρχουν αναφορές για πολλά πρόσωπα που δεν εμπλέκονται με τα ματς του ΠΑΟ, αλλά σε ματς άλλων ομάδων που αδικούνται!
Ναι, διαφωνώ κάθετα με τη «στοχοποίηση» διαιτητών και παραγόντων. Επειδή, όμως, αυτή δεν γίνεται από ένα «ουδέτερο», αλλά από ένα απόλυτα «ταυτισμένο» με τον ΠΑΟ και «χαρακτηρισμένο» πια μέσο, δεν έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα μέχρι του σημείου της ολικής φίμωσης. Θα μπορούσαν να ψηφιστούν (όχι τώρα, επαναλαμβάνω!) περιορισμοί συγκεκριμένοι και αυστηροί για τη συχνότητα, την ένταση και τον τρόπο με τον οποίο ΠΑΕ και media καταφέρονται εναντίον του… «προϊόντος». Και θέλω να δω τι θα γίνει αν κάποιο μέλος της Λίγκας θελήσει να καταφερθεί εναντίον διαιτητών. Θέλω να δω, εκεί κατά τον Απρίλιο, όταν θα κρίνεται η παραμονή στην κατηγορία και θα γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος για τα φράγκα της παραμονής στη Λίγκα (τηλεοπτικά κοκ), ποιος θα μιλήσει και αν θα τιμωρηθεί. Αυτά προς το παρόν. Αντε, βρε, και καλό ντέρμπι να έχουμε Γιάννο (Μώραλη)!
Y.Γ.: Μετά την ανόητη διαχείριση του θέματος «αδικία για τη μη αποβολή του Λαγού» (στην οποία ο Εργοτέλης ανακάλυψε και φάουλ του Μέντες στον Ρομάνο και φυσικά, όπως ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΝ ΞΑΝΘΗΣ στο παρελθόν, δεν ανέφερε το πέναλτι του Μεχία στον Μπεργκ, δηλαδή τη φάση στην οποία ευνοήθηκε), η σημερινή ρεβάνς Κυπέλλου λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Ο Εργοτέλης, λοιπόν, μια ομάδα καθ’ όλα συμπαθής ως προς την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της, θυμήθηκε μετά από την πρώτη ήττα της και μια κακή διαιτητική απόφαση να τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις διαδοχικές ημέρες δημοσίως για τον Αλαφούζο. Για τον Αλαφούζο, στου οποίου το κανάλι ο κριτικός διαιτησίας Ναούμ Μηντιούρης είπε σαφέστατα την Κυριακή ότι ο Λαγός έπρεπε να αποβληθεί. Στο «ΣΚΑΪ ΓΚΟΛ», όπου μεταδόθηκε/αναγνώστηκε χωρίς να αφαιρεθεί ούτε μισή λέξη η πρώτη ανακοίνωση του Εργοτέλη με τα παράπονά του! Οποιος πιστεύει ότι ο Μεχία, ο Μπαντιμπανγκά, ο Ρομάνο, ο Καρντόσο, ο Πελέ και ο Γιάννης Πετράκης ήταν τόσο έξαλλοι με τον Παναθηναϊκό, είναι δικαίωμά του. Επίσης δικαίωμά του είναι να πιστεύει ότι οι διοικούντες την ΠΑΕ Εργοτέλης λειτούργησαν αυτόνομα στο συγκεκριμένο θέμα. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε…


http://www.gazzetta.gr
Άρθρο του Γιάννη Σερέτη