Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέο γήπεδο για την Μπαρτσελόνα(Vid)

Νέα στέγη αναζητά η Μπαρτσελόνα, εκπρόσωποι της οποίας επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα (9/12) πως η ομάδα σκοπεύει να χτίσει νέο γήπεδο χωρητικότητας 105.000 θεατών.
Νέο γήπεδο χωρητικότητας 105.000 θεατών σκέφτεται να χτίσει η Μπαρτσελόνα, με το δίλλημα που τίθεται στους ανθρώπους της ομάδας να έχει να κάνει με το αν το νέο γήπεδο θα ανεγερθεί από την αρχή ή εάν θα αποτελεί ανακαίνιση του "Καμπ Νόου".


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπαρτσελόνα συσκέφτηκε για περίπου έξι ώρες τη Δευτέρα (9/12) και όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας, Τόνι Φρέιξα, αποφασίστηκε να αποκτήσει ο σύλλογος ένα μοντέρνο και ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό γήπεδο.

  Το "Καμπ Νόου" χωράει κάτι λιγότερο από 100.000 θεατές και σε περίπτωση που το νέο γήπεδο φτάσει τις 105.000 θέσεις, τότε θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά το "Rungrado May Day" της Βόρειας Κορέας, το οποίο χωράει 150.000 θεατές και το "Saltlake Stadium" της Καλκούτας, το οποίο χωράει 120.000.





Το αν θα γίνει ριζική ανακαίνιση του "Καμπ Νόου" ή αν θα χτιστεί από την αρχή νέο γήπεδο θα αποφασιστεί με δημοψήφισμα από τον κόσμο των "μπλαουγκράνα" και στις 15 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το δημοψήφισμα.










http://www.contra.gr/