Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Διώξε τα σύννεφα! Σβήσε το τσιγάρο!

                      
Διώξε τα σύννεφα! Σβήσε το τσιγάρο!
Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ και Συνέδριο
 
Στον Δήμο Παύλου Μελά, την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, είσοδος ελεύθερη.
 
 
 
 
 
 
 
Στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προαγωγής Υγείας Παύλου Μελά για την Πρόληψη και τη Διακοπή της Καπνιστικής Συνήθειας», η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 -2013 - Κατηγορία Παρεμβάσεων: Προάσπιση Δημόσιας Υγείας Πληθυσμού, το τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνεται το Συνέδριο για την πρόληψη και διακοπή της καπνιστικής συνήθειας και το Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ.
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, ενώ το Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά και στο Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης" από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ, όπου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις με στόχο την ενημέρωση για το κάπνισμα.
 
Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν έκθεση graffiti, θεατρική παράσταση και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, προβολή ταινίας, συναυλία, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ σπιρομετρήσεις σε όσους από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν.
 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
 
Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κος Διαμαντής Παπαδόπουλος και η Διοικήτρια Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», κα Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή.
 
Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι Δήμων, Κοινωνικών φορέων και οργανισμών, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, επαγγελματίες υγείας και δημότες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις δράσεις του προγράμματος.
 
Την οργάνωση του αντικαπνιστικού φεστιβάλ και του συνεδρίου έχει αναλάβει το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 020 166, 2310020179, 2310020160.
 
Συνεργαζόμενοι φορείς του προγράμματος είναι ο Δήμος Παύλου Μελά και το Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».
 
 
Φωτογραφία άρθρου: 9ο Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων, Σεπτέμβριος 2010, Dr. Stamatis Vassilaros MD - FACS