Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Επιχειρήσεις στα δάση με τη βούλα του νόμου

Επιχειρήσεις στα δάση με τη βούλα του νόμου

Ανοίγει ο δρόμος για οικοδόμηση μέσα στα δάση με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Εκτός από τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων, προβλέπεται και η κατασκευή αυτόνομων τουριστικών κατοικιών. Πάντως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτές οι κατοικίες θα μπορούν να πωλούνται σε ιδιώτες ή αν θα παραμένουν σε καθεστώς παραχώρησης.
Πλέον, με το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται επιτρέπονται περισσότερες δραστηριότητες στα δάση, όπως είναι για παράδειγμα η λειτουργία βιομηχανιών άντλησης και εμφιάλωσης νερού.
Όπως λένε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, «με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, όποιο κομμάτι δάσους καταστραφεί από τις παρεμβάσεις θα ξαναφτιαχθεί με ευθύνη των ίδιων των επενδυτών». Την ίδια ώρα, στις αναδασωτέες εκτάσεις θα επιτρέπεται η κατασκευή και λειτουργία έργων υποδομής, όμως δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το νομοσχέδιο είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως στο αμέσως επόμενο διάστημα από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά. Ωστόσο αν και έχει τεθεί υπό διαβούλευση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.







www.enikos.gr