Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

H Επόμενη Στάση...(Vid)

Mια ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Επόμενη Στάση" έφτιαξαν φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Οι δημιουργοί του βίντεο δήλωσαν σχετικά με την επίκαιρη αυτή δημιουργία τους:

 
"Στόχος του βίντεο είναι να καταδείξει την ακραία κομματοποίηση που ακολουθούν αρκετοί και αρκετές στην προσπάθειά τους να πολιτευτούν και να αναδείξει την ανάγκη της πολιτικοποίησης των πολιτών μέσω της προσωπικής τους αναζήτησης.
Η ταινία αποτελείται από δύο μέρη, το εισαγωγικό και το μυθοπλαστικό. Στο εισαγωγικό καταδεικνύονται γνωστές και παραδεδεγμένες αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο μυθοπλαστικό, παρουσιάζεται η "κοινή γνώμη" μέσα από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις που υπάρχουν για τους οπαδούς-ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων της Ελλάδας. Οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες είναι ακραία κομματικοποιημένοι, όχι όμως πολιτικοποιημένοι. Αρνούνται να βγάλουν τις παρωπίδες τους με αποτέλεσμα να εξωθούν τους άλλους στην εύκολη λύση της αποχής.
Το μήνυμα είναι ότι δε θα πρέπει αυτές οι "καρικατούρες" να επηρεάζουν αρνητικά όλους όσοι δεν ασχολούνται εντατικά με τα πολιτικά και να αρνούνται να ψηφίσουν. Το "απολιτίκ", όρος μοντέρνος κι ελκυστικός στις μέρες, δεν είναι λύση, είναι αδυναμία. Η ταινία μικρού μήκους "Επόμενη Στάση" έγινε από ομάδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και δημιουργήθηκε στo πλαίσιo του μαθήματος "Πολιτική Επικοινωνία".
 
Οι συντελεστές του βίντεο:
Χαρά Καλλιοντζή, Θάνος Καμήλαλης, Κέλλυ Μπορμπουδάκη, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Διώνη Τέγου, Χριστίνα Τέντε
 
 


www.lifo.gr