Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πάνω από 900 νεκροί στη Γάζα

Πάνω από 900 νεκροί στη Γάζα
Το «φράγμα» των 900 νεκρών ξεπερνά πλέον η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου το πρωί του Σαββάτου ανασύρθηκαν από ερείπια κτηρίων οι σοροί τουλάχιστον 35 Παλαιστινίων.


Τα πτώματα εντοπίστηκαν αφού τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα. Η διμερής κατάπαυση του πυρός θα παραμένει σε ισχύ ως τις 20:00 το βράδυ.

Δεκατρείς σοροί εντοπίστηκαν στη Σετζάγια, μια ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, δεκατρείς στους καταυλισμούς προσφύγων Ντέιρ αλ-Μπάλα και Νουσεράιτ και εννέα στη Μπέιτ Χάνουν, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Άσραφ αλ-Κούντρα.

Οι εν λόγω περιοχές είχαν υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό κατά τις τελευταίες ημέρες.

Ο προηγούμενος απολογισμός τοποθετούσε τους νεκρούς σε τουλάχιστον 882, μετά και από τις αιματηρές επιδρομές της ισραηλινής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές, μεταξύ των θυμάτων των νυχτερινών βομβαρδισμών βρίσκονται και 18 μέλη της ίδιας οικογένειας. Εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και σημείωσε πως η καταγγελία των Παλαιστινίων ερευνάται.