Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δωρεάν Antivirus 2016 - Οι Καλύτερες Επιλογές

Μια μόλυνση από ιό μπορεί να είναι από μια απλή ενόχληση μέχρι καταστροφική για τα αρχεία, τα password, και τον αριθμό της πιστωτικής μας. Όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, ένα καλό antivirus είναι ζωτικό για την προστασία των Windows. Δείτε τα καλύτερα δωρεάν antivirus στην αγορά.



Για να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα δωρεάν antivirus αυτή τη στιγμή στην αγορά, εμπιστευτήκαμε τις πιο πρόσφατες μετρήσεις των παρακάτω ανεξάρτητων εργαστηρίων:
  • AV-Comparatives 
  • Av-Test 


Τα παρακάτω δωρεάν antivirus κατάφεραν να ξεχωρίσουν όλη την προηγούμενη χρονιά, και να βραβευτούν για την απόδοση και τις επιδόσεις τους.


BitDefender Antivirus Free Edition


Η Bitdefender σάρωσε τα βραβεία στις αναφορές όλων των εργαστηρίων, και για άλλη μια χρονιά είναι στην κορυφή της προτίμησής μας.

Στις δοκιμές του AV-Comparatives πέτυχε το μέγιστο βαθμό Advanced+ σε όλα τα test του 2015, ισοβαθμώντας μαζί με το Kaspersky, και βρίσκεται ανάμεσα στα Top Rated προϊόντα της δοκιμής.
Ο μόνος λόγος που δεν χαρακτηρίστηκε προϊόν της χρονιάς είναι επειδή ήταν το προϊόν της χρονιάς το 2014.
Κατά τ' άλλα, όμως, πήρε βραβείο στις περισσότερες από τις επιμέρους κατηγορίες:

  • το χρυσό βραβείο Real-World Protection, για την παροχή προστασίας σε πραγματικές συνθήκες
  • το χρυσό βραβείο στο File Detection, που αφορά τον έλεγχο των αρχείων του συστήματος
  • το χρυσό βραβείο στο Proactive (Heuristic/Behavioural) protection - δηλαδή την ικανότητά του να εντοπίζει την ύποπτη συμπεριφορά σε αρχεία ακόμα και αν δεν τα έχει αναγνωρίσει ως malware
  • το αργυρό βραβείο στην αφαίρεση malware
Στις δοκιμές του AV-Test το Bitdefender κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία 
6/6 για την προστασία στα Windows 10

Ομοίως κατέκτησε την κορυφή και στις επιμέρους δοκιμές για την απόδοση στο σύστημα - πόσο ελαφρύ είναι το Antivirus - και την ευκολία στη χρήση και στα τρία λειτουργικά συστήματα.



Κατεβάστε το BitDefender Antivirus Free Edition

 
Avira Free





Έχοντας κατακτήσει και φέτος αρκετές διακρίσεις, το Avira είναι μία από τις κορυφαίες προτάσεις για antivirus, όμως υστερεί όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο επί πληρωμή.
Στις δοκιμές του AV-Comparatives, To Avira κατέκτησε έξι διακρίσεις Advanced+ στις δοκιμές, σε μία δοκιμή δεν συμμετείχε και σε μία άλλη έπιασε το σκέτο Advanced.
Μπορεί να μην πήρε το πρώτο βραβείο σε καμία από τις κατηγορίες, εντούτοις το συναντάμε συχνότατα στο top 3, και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία antivirus του 2015.
Στις επιμέρους βραβεύσεις κατέκτησε το αργυρό βραβείο στο real word protection, το αργυρό βραβείο στο File Detection, το αργυρό βραβείο όσον αφορά το πόσο ελαφρύ είναι, και το χάλκινο βραβείο στην αφαίρεση Malware.
Στις δοκιμές του Av-test το Avira κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία 
6/6 για την προστασία στα Windows 10

Ομοίως κατέκτησε την κορυφή στην ευκολία στη χρήση και στα τρία λειτουργικά συστήματα. Το μόνο σημείο στο οποίο υστέρησε ήταν η απόδοση στα Windows 7, όπου βαθμολογήθηκε με 5/6, ενώ στα Windows 10 και 8.1 πήρε 6/6.

Κατεβάστε το Avira Free


Avast Free



Ένα από τα γνωστότερα δωρεάν antivirus της αγοράς, το Avast είχε σαφώς βελτιωμένη απόδοση το 2015 έναντι του 2014.

Στις δοκιμές του AV-Comparatives κατέκτησε το Advanced+ σε πέντε από τις δοκιμές.
Όσον αφορά τα βραβεία, πήρε το χρυσό βραβείο για την απόδοσή του στο σύστημα και το αργυρό για την αφαίρεση malware, και αναγνωρίστηκε ανάμεσα στα κορυφαία προϊόντα της δοκιμής.
Στο AV-Test, το Avast πήρε 

Αντίστοιχα η βαθμολογία του όσον αφορά την επιβάρυνση του συστήματος κυμάνθηκε μεταξύ 4.5 και 5/6, ενώ άριστα πήρε σε όλα τα λειτουργικά συστήματα για την ευκολία στη χρήση.

AVG Free 

Όπως και το Avast, το 2014 το AVG δεν είχε εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, όμως είδε σημαντική βελτίωση για το 2015.
Στο AV-Comparatives το AVG  κατέκτησε το Advanced+ σε πέντε από τις δοκιμές.
Επίσης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην αφαίρεση malware, μαζί με το Avira.
Στο AV-Test, το AVG πήρε 

Στην ευχρηστία πήρε την κορυφαία βαθμολογία 6/6 σε όλα τα λειτουργικά, όμως στην επιβάρυνση του συστήματος βαθμολογήθηκε με 4.5/6 σε Windows 7 και Windows 10, και 5/6 στα Windows 8.1

Συμπέρασμα

  • Για μία ακόμα χρονιά, το Bitdefender αναδεικνύεται ως το κορυφαίο Antivirus στις δοκιμές των ανεξαρτήτων εργαστηρίων, για όλα τα λειτουργικά συστήματα.
    Αν σε αυτό προσθέσουμε την δωρεάν τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη στα Ελληνικάαπό την επίσημη αντιπροσωπεία, έχουμε μια υπερπλήρη πρόταση για την προστασία μας.
  • Το μεγάλο μειονέκτημα του Avira είναι πως ο χρήστης δεν δικαιούται καθόλου τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία, αν προκύψει πρόβλημα στο σύστημά του κατά τον καθαρισμό.
    Για την ακρίβεια, η Avira διαθέτει ένα "Experts Market" στο οποίο οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν για να έχουν τεχνική βοήθεια από τους "Ειδικούς".
  • Ενώ το 2014 το Avast ήταν ανάμεσα στους "χαμένους" της χρονιάς, το 2015 έδειξε βελτιωμένη απόδοση σε όλα τα μέτωπα, και είναι ένα πολύ αξιοπρεπές δωρεάν antivirus για την προστασία του υπολογιστή μας.
  • Όπως και το Avast, το AVG έδειξε σημαντική ανάκαμψη το 2015. Είναι ελαφρώς πιο βαρύ από τα άλλα δωρεάν Antivirus, αν όμως έχουμε ισχυρό υπολογιστή μας παρέχει την προστασία που χρειαζόμαστε.
Αξίζει το Microsoft Security Essentials / Windows Defender σαν δωρεάν antivirus?

Το χειρότερο antivirus που κυκλοφορεί αυτη τη στιγμή είναι το Microsoft Security Essentials που στα Windows 8.1 και Windows 10 το συναντάμε ως "Windows Defender" το οποίο συγκένρωσε την μικρότερη βαθμολογία απ'όλα τα παραπάνω. Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο πρόγραμμα πάτωσε στις μετρήσεις των ανεξάρτητων εργαστηρίων.













http://www.pcsteps.gr


 Του Άγγελου Κυρίτση