Απίθανες διατάξεις
περιέχουν οι Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Με
κάποιες από αυτές χαμογελάς, με άλλες όμως απορείς πραγματικά!
Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή
χώρα με... παραξενιές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της. Στη χώρα μας
απαγορεύεται για παράδειγμα η ρυμούλκιση οχημάτων, αλλά και η μεταφορά
κανίστρων βενζίνης (ή πετρελαίου) μέσα στο αυτοκίνητο. Προφανώς αυτό
γίνεται για λόγους ασφαλείας, δεν ισχύει όμως για τις περισσότερες
χώρες. Σε κάποια άλλα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχουν ωστόσο κανόνες
κυκλοφορίας, που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και της τρέλας.
Διαβάστε αυτές που επιλέξαμε και γράψτε μας, ποια από αυτές είναι κατά
την άποψή σας η πιο απίθανη (ή η πιο λογική).Βοσνία – Ερζεγοβίνη
Στο βαλκανικό κράτος απαγορεύεται στους νέους οδηγούς ηλικίας κάτω των 23 ετών, να κάθονται στο τιμόνι μεταξύ 11 τη νύχτα και 5 το πρωί, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης.
Δανία
Πριν ξεκινήσει ο οδηγός, είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει κάτω από το αυτοκίνητό του, για να σιγουρευτεί, ότι δεν κοιμάται κάποιος εκεί. Επίσης από την 1η Ιουλίου κατάσχονται τα αυτοκίνητα των μεθυσμένων οδηγών με ποσοστό αλκοόλης άνω του 2 τοις χιλίοις.
Γαλλία
Προβλέπονται χαμηλότερα όρια ταχύτητας για τους νέους οδηγούς τα δύο πρώτα χρόνια κατοχής του διπλώματος οδήγησης. Συγκεκριμένα, για τους κλειστούς αυτοκινητόδρομους προβλέπονται 110 χλμ./ώρα, για τους δρόμους υψηλών ταχυτήτων 100 χλμ./ώρα και για το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο 80 χλμ./ώρα.
Κροατία
Μέσα σε κάθε αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχουν ανταλλακτικοί λαμπτήρες φώτων. Επίσης απαγορεύεται η διανυκτέρευση μέσα σε σταθμευμένα οχήματα στο δρόμο ή σε πάρκινγκ.
Νορβηγία
Απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο, μόνον όμως όταν κινείται σε κατοικημένες περιοχές.
Αυστρία
Κάθε όχημα πρέπει να μεταφέρει υποχρεωτικά και από ένα γιλέκο ασφαλείας με ανακλαστήρες για κάθε επιβάτη! Επίσης , όποιος καλεί την αστυνομία σε ατυχήματα με υλικές ζημιές αντί να ανταλλάξει μόνος του στοιχεία με τους άλλους εμπλεκόμενους, πρέπει να πληρώσει 36 ευρώ.
Σουηδία
Τα οχήματα επιτρέπεται να παρκάρουν το πολύ πέντε συνεχόμενες ημέρες στο ίδιο σημείο σε δημόσιους δρόμους και πλατείες.
Ελβετία
Όποιος πιαστεί σε ραντάρ με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα εντός κατοικημένων περιοχών, θα πρέπει να υπολογίζει με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση!
Σλοβενία
Στη Σλοβενία πρέπει να σταματάς στα πορτοκαλί φανάρια. Επίσης τα πρόστιμα πληρώνονται επιτόπου, αλλιώς μπορεί να αφαιρέσει η αστυνομία ως εγγύηση την ταυτότητα του οδηγού και το ίδιο το αυτοκίνητο.
Τουρκία
Εισερχόμενα οχήματα από τη Βουλγαρία στην Τουρκία, πρέπει να απολυμανθούν με το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 10 ευρώ.
http://www.taxydromosartas.gr