Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

13χρονος κατασκεύασε πυρηνικό αντιδραστήρα μέσα στο εργαστήριο του σχολείου του!

O 13χρονος Άγγλος Τζέιμι Έντουαρντς έγινε το νεαρότερο άτομο στον κόσμο που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει πυρηνική σύντηξη με την βοήθεια μιας χειροποίητης συσκευής, μέσα στο εργαστήριο του σχολείου του!

Το νεαρό αγόρι από το Πρέστον δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στην κατασκευή του αντιδραστήρα και χθες έγραψε ιστορία καθώς κατόρθωσε να διασπάσει τα άτομα του υδρογόνου, παράγοντας ήλιο..

Ο Τζέιμι έπρεπε να φέρει σε πέρας το έργο πριν από τα γενέθλιά του, αυτή την Κυριακή ώστε να πάρει το ρεκόρ από την αμερικανική έφηβο Τέιλορ Γουίλσον , η οποία πραγματοποίησε τον ίδιο «άθλο» όντας 15 ετών το 2008.

Η Γουίλσον από τότε συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε προγράμματα για την πυρηνική ασφάλεια της χώρας, ενώ είχε κερδίσει και υποτροφία αξίας 100.000 δολαρίων.

Ο 13χρονος ο οποίος ξεκίνησε το εγχείρημα του το Δεκέμβριο του 2012, ένιωσε εκστασιασμένος με το σπάσιμο του ρεκόρ.

«Δε μπορώ πραγματικά να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και είμαι περήφανος που κατάφερα να σπάσω το ρεκόρ. Όταν ξεκίνησα, οι φίλοι μου με περνούσαν για τρελό και η οικογένεια μου ένιωθε φόβο και ανασφάλεια στο άκουσμα της λέξης ''πυρηνικό''.

Είχα διαβάσει για την κατασκευή της Τέιλορ στο διαδίκτυο και αποφάσισα ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Και τώρα δικαιώθηκα» δήλωσε ο μικρός στην Daily Mail.

Πριν θέσει το σχολείο του Τζέιμι σε λειτουργία τον αντιδραστήρα, έπρεπε να πάρει τα απολύτως απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ενώ μετέβησαν εκεί και πυρηνικοί ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, οι οποίοι διεξήγαγαν τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας.

Ο διευθυντής του Penwortham Priory, Τζιμ Ηούριγκαν τόνισε: «Ήμουν λίγο έως πολύ ανήσυχος και νευρικός με το εγχείρημα αυτό του Τζέιμι, αλλά μου διαβεβαίωσε ότι δεν θα ανατίναζε το σχολείο και έτσι έγινε τελικά.

Είμαστε σχολείο που βοηθάει την ευρηματικότητα των νέων, για να τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους και όχι πρωταθλητές.

Οι Τζέιμι είναι ένα φοβερό παιδί και οι γονείς του πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι γι' αυτόν»