Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τα 17 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του, ευχάριστο λοιπόν είναι το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Αυτά τα είναι τα καλύτερα εξώφυλλα του Σεπτεμβρίου.








Volkskrant Magazin

Ξεκινάμε όμορφα κι ευχάριστα. Με ψείρες. Χέι, καλή σχολική χρονιά! Κατά τα άλλα, σταθερή παρουσία στη στήλη το Volkskrant, με ένα θέμα απεικονιζόμενο -συνεπέστατα λόγω συνειρμών- μέσα από μια παιδική αισθητική.

GQ, το Πορτογαλικό

Από τα αμέτρητα εξώφυλλα αντρικών περιοδικών με μοντέλα σε κάποια από τις 2-3 κλασικές πόζες, ετούτο ξεχωρίζει λόγω της έντονης κυριαρχίας του βαθύτατου μπλε και του πώς σώμα και ύφασμα έχουν γίνει ένα. Πολύ εντυπωσιακό.

Herring & Herring

Αν ήμουν ο Ελάιζα Γουντ θα το κρέμαγα άνετα στον τοίχο μου.

Bloomberg Businessweek

Ανατρίχιασα και το εννοώ.

The New York Times Magazine

Ταξίδια και μακρινά εξωτικά μέρη σε ένα πανέμορφο εξώφυλλο που παίζει με τις αποχρώσεις. Θέλω να βουτήξω σε αυτή την έρημο.

De Standaard der Letteren

Ένθετο της Βελγικής De Standaard, και όπως κάθε τι Βέλγικο το αγαπάμε λίγο παραπάνω, ειδικά όταν είναι μια τόσο ευφάνταστη προσωπογραφία, με τη χρήση συμβόλων και αντικειμένων συνδεδεμένων με τη συγγραφή.

Variety

Συμβολισμός 101 η φάση, αλλά σίγουρα ταιριάζει τέλεια στην ιδέα ενός χαώδους τηλεοπτικού μέλλοντος όπου το περιεχόμενο δεν έχει σημείο έναρξης και καμία σταθερά ή περιορισμό.

Metropoli

Το αγαπημένο μας Ισπανικό ένθετο βάζει τον Κλιντ Ίστγουντ στο εξώφυλλό του.

Complex

Η Charli XCX, δηλαδή το αγαπημένο μου πρόσωπο από την ποπ της τελευταίας τριετίας, σε ένα εξώφυλλο με τέτοιες χρωματικές συνθέσεις που με κάνει να θέλω να κάνω το γύρο του θριάμβου στο γραφείο.

Sports Illustrated

Αυτό είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι αντικειμενικά πανάσχημο, και ούτε είναι η πρώτη φορά υποθέτω που ένα screencap από κάποιο διάσημο βίντεο 'κοσμεί' κάποιο περιοδικίσιο εξώφυλλο. Ωστόσο, και θεματικά αν το εξετάσεις, η υπόθεση του Ray Rice (παίχτη του NFL που έριξε αναίσθητη την τότε αρραβωνιαστικιά του, με το βίντεο της πράξης να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επί ηθικής βάσεως όμοιο του οποίου δεν έχει πλήξει ποτέ ξανά Αμερικάνικο σπορ τις τελευταίες δεκαετίες) είναι πολύ ταιριαστό να οπτικοποιείται με ένα θολό screencap ενός σκιώδους βίντεο που όλοι κάνουν πως δεν είδαν. Είναι ακριβώς το είδος της θρίλερ ταμπλόιντ μετα-αφήγησης που περιγράφει την εποχή μας.

Popeye

Και τώρα ένα αγόρι που κυνηγάει ένα τρένο.

Garage

Γκαράζ τέχνης δηλαδή, καλλιτεχνικό έντυπο εκ Ρωσίας. Ετούτο το εξώφυλλο είναι χρυσός, πολύ εντυπωσιακή φιγούρα.

We Are Here

Ταξιδιωτικό έντυπο για την εποχή του Instagram! Όλες οι φωτογραφίες μέσα είναι από κινητά και tablets και τέτοια παρεμφερή, με φίλτρα, με κροπαρίσματα, με ιστορίες. (Και με εικόνες εκτός κάδρου, κατά τα φαινόμενα.) Με ενδιαφέρει πολύ, ειλικρινά.

Guardian Guide

Με τέτοια χρώματα πώς να μη το βάλω; Άμα είναι να έχεις ένα ξερό πορτρέτο, λούστο σε μια καθαρή θάλασσα τουλάχιστον, ταιριάζει και με τη μουσική του.

Bahamontes

Υπέρτατα δραματικό, πολύ δυνατό εξώφυλλο, στο ποδηλατικό περιοδικό Bahamontes με cover story τα 5 χρόνια από τον θάνατο του Φρανκ Βάντεμπρουκ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ανατριχιαστικό.

Time Out, το Νεοϋορκέζικο

Αντίο καλοκαίρι, ΑΝΤΙΟ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

New Yorker

Γεια σου φθινόπωρο, καλωσήρθες.







http://www.oneman.gr