Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ένας δηλητηριώδης κήπος (pics)












Με την επιγραφή «Τα φυτά αυτά σκοτώνουν» καλωσορίζει τους επίδοξους επισκέπτες ο δηλητηριώδης κήπος του Alnwick στη Βρετανία

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο κήπο ο οποίος δεν επικεντρώνεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών, αλλά αντιθέτως στις θανάσιμες. Πίσω από τις κλειδωμένες πύλες του πάρκου βρίσκονται περισσότερες από 100 ποικιλίες επικίνδυνων και θανατηφόρων φυτών, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών ουσιών και γνωστών δηλητηρίων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και γνωστές ποικιλίες, όπως κάνναβη, κώνειο, παπαρούνες και μαγικά μανιτάρια.

n
n

Η ομορφιά τους είναι αναμφισβήτητη, πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις πως κάτι τόσο όμορφο και φαινομενικά αθώο μπορεί να προκαλέσει φρικτό θάνατο. Σε όλο το μήκος και πλάτος του κήπου υπάρχουν πινακίδες με την ονομασία των φυτών καθώς και την επικινδυνότητά τους, ενώ απαγορεύεται οι επισκέπτες να τα αγγίζουν, να τα μυρίζουν ή να κόψουν οτιδήποτε. Ορισμένα από αυτά είναι μάλιστα περιφραγμένα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ώστε να αποτραπεί η πιθανή κλοπή τους.
Το Poison Garden είναι μέρος του Alnwick Castle, στο Northumberland, του δεύτερου μεγαλύτερου κάστρου της Βρετανίας. Η δημιουργία ενός δηλητηριώδους κήπου ξεκίνησε το 1990 από την Jane Percy, Δούκισσα του Northumberland. Το 2005 ένα μέρος του κήπου του Alnwick απομονώθηκε από τη Δούκισσα με σκοπό την υλοποίηση του σχεδίου της για ένα δηλητηριώδες πάρκο. Έμπνευση για το σχέδιό της αυτό αποτέλεσε ο διάσημος δηλητηριώδης κήπος της Πάντοβα στην Ιταλία.

n

Η ίδια έχει δηλώσει σχετικά με την παράδοξη ιδέα της:«Αναρωτήθηκα γιατί να υπάρχουν τόσοι πολλοί κήποι σε όλο τον κόσμο που επικεντρώνονται στη θεραπευτική δύναμη των φυτών αλλά κανένας που να επικεντρώνεται στην ικανότητά τους να σκοτώνουν. Ένιωσα ότι τα παιδιά θα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο να ακούσουν πώς ένα φυτό μπορεί να σκοτώσει, σε πόση ώρα θα πέθαινε κάποιος που θα φάει ένα θανατηφόρο φυτό ή πόσο επώδυνος και φρικιαστικός θα ήταν ο θάνατός του».

n
n
n
n
n
n
n
imagen
n
n
n