Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πολωνία: 19χρονη ξύπνησε την ώρα που τη χειρουργούσαν στον εγκέφαλο

Πολωνία: 19χρονη ξύπνησε την ώρα που τη χειρουργούσαν στον εγκέφαλο «Πώς πηγαίνει;», ρώτησε η Ιγκα Γιάσικα τους άφωνους γιατρούς.

Στο χειρουργείο επικρατούσε η απόλυτη σιωπή με τους γιατρούς να εστιάζουν στο έργο τους, ακολουθώντας προσεκτικά μελετημένες κινήσεις στον εγκέφαλο μίας νεαρής ασθενούς για την αφαίρεση όγκου. Ωστόσο, στο μισό περίπου της επέμβασης η 19χρονη Ιγκα Γιάσικα από την Πολωνία ξύπνησε από την αναισθησία, ρωτώντας τους γιατρούς «πώς πηγαίνει».

Εμβρόντητοι οι γιατροί του νοσοκομείου το Κατόβις προσπάθησαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους συζητώντας μαζί με την γοητευτική Ιγκα, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα.
Παρότι η νεαρή είχε ξυπνήσει από την αναισθησία, η επέμβαση συνεχίστηκε καθώς, όπως δήλωσαν οι γιατροί «ο εγκέφαλός της ήταν εκτεθειμένος», ωστόσο, επισήμαναν πως η ασθενής δεν ένιωσε τίποτα και δεν διέτρεξε κανένα κίνδυνο. Στο μεταξύ διενεργείται έρευνα ώστε να αποδειχθεί αν το αναισθητικό είχε χορηγηθεί σωστά. 
«Δε θυμάμαι πολλά. Όμως, ο γιατρός μου είπε ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης μου μιλούσε για γάτες, τις οποίες λατρεύω. Έχασα τα Χριστούγεννα εξαιτίας της επέμβασης αυτής, αλλά έλαβα το καλύτερο δώρο: είμαι καλά», δήλωσε χαρούμενη η 19χρονη.