Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Windows 10: O «Σπαρτιάτης» και η αναγνώριση προσώπου

Οι δοκιμές των Windows 10 έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας τους
Με βιομετρικό τρόπο, όπως την αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων, θα μπορούν να «μπαίνουν» στον υπολογιστή τους ή σε όποια άλλη συσκευή, χωρίς τη χρήση κωδικού πρόσβασης, οι χρήστες του νέου λειτουργικόy συστήματος Windows 10 της Microsoft.
Οι δοκιμές των Windows 10, τα οποία θα είναι κοινά τόσο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές, όσο και για τις νεότερες φορητές συσκευές όπως τα «έξυπνα» κινητά, έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Microsoft έκανε γνωστό ότι η νέα δυνατότητα Windows Hello των Windows 10 θα υποστηρίζει τη βιομετρική ταυτοποίηση του χρήστη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η χρήση κωδικών πρόσβασης διεθνώς για τη μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων από τους χάκερ.




Το Internet Explorer γίνεται «Σπαρτιάτης»
Η Microsoft, παράλληλα, δήλωσε ότι πρόκειται να αλλάξει την ονομασία και το περιεχόμενο του Internet Explorer, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 1995, δημιουργώντας ένα νέο browser, πιο απλό και πιο γρήγορο, το οποίο θα συνοδεύει τα μελλοντικά Windows, με ονομασία που προς το παρόν φέρει το όνομα «Spartan».

 

Φωτογραφία του Spartan browser 

Μερικές εκδόσεις των Windows 10, πάντως, θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν και τον Internet Explorer, για να διασφαλίζεται ο χρήστης ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παλαιότερες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Το οριστικό νέο όνομα του διαδόχου προγράμματος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί από τη Microsoft, ενώ είναι πιθανό ότι η ανακοίνωσή του θα γίνει μαζί με την ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 10.


http://www.efsyn.gr