Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Ο δολοφόνος δεν θα βρεθεί πότε – Το αρχαιότερο έγκλημα του κόσμου έγινε πριν 430.000 χρόνια [Pics]

Το αρχαιότερο έγκλημα του κόσμου, που είναι και θα παραμείνει για πάντα άλυτο, ανακάλυψαν σπηλαιολόγοι και επιστήμονες.
 Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Νοέμι Σάλα του Κέντρου Εξέλιξης του Συγχρόνου Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, βρήκαν σε ένα υπόγειο σπήλαιο της βόρειας Ισπανίας - γνωστό και ως «Ο λάκος με τα οστά» - απομεινάρια σκελετών τουλάχιστον 28 ατόμων, τα οποία μάλλον ανήκαν στα «ξαδέρφια» μας, τους Νεάντερταλ και τα οποία χρονολογείται προ 430.000 ετών.Στο κρανίο ενός σκελετού βρέθηκαν δύο μεγάλα, φονικά τραύματα. Οι σύγχρονες εγκληματολογικές τεχνικές αποκάλυψαν ότι προήλθαν από δύο ξεχωριστά χτυπήματα  από το ίδιο αντικείμενο, λίθινο ή ξύλινο.

egklima

Οι επιστήμονες αποκλείουν τα θανάσιμα τραύματα να προήλθαν από πτώση του ατόμου (άγνωστο αν ήταν άνδρας ή γυναίκα) και θεωρούν ότι είναι προϊόν σκόπιμης φονικής ενέργειας, πράγμα που καθιστά τη συγκεκριμένη περίπτωση τον αρχαιότερο γνωστό φόνο στην ανθρώπινη (προ)ιστορία.
Τα κίνητρα του πανάρχαιου φόνου παραμένουν μυστήριο. «Ούτε ο Σέρλοκ Χολμς δεν θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση» δήλωσε η Σάλα.

eglima1

Οι παλαιοανθρωπολόγοι θεωρούν την ανακάλυψη άλλη μία ένδειξη ότι η φονική βία αποτελούσε μέρος της ζωής των προγόνων μας. Ο φόνος στο ισπανικό σπήλαιο συνέβη εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια προτού οι πρόγονοί μας φθάσουν στην Ευρώπη από την Αφρική.