Κυριακή 31 Μαΐου 2015

8 ταράτσες για ποτό με θέα στη Θεσσαλονίκη

Η αλήθεια είναι πως η «κουλτούρα» της ταράτσας δεν έχει ακόμη πολλούς υποστηρικτές στη συμπρωτεύουσα. Μέχρι πρότινος, μόνο τα roof bar των μεγάλων ξενοδοχείων είχαν αξιοποιήσει τις οροφές τους, ενώ κάποιες δειλές κινήσεις ξεκίνησαν τα τελευταία τρία χρόνια, με το Fragile να συστήνει στο ευρύ κοινό την ιδέα του “taratsa bar” στην πιάτσα της Συγγρού. Κάποια ακόμη μπαράκια ακολούθησαν, κι έτσι σήμερα μπορούμε να μετράμε οκτώ σημεία στην πόλη που μας υποδέχονται στην ταράτσα τους για ποτό – ενίοτε και φαγητό – με δροσιά και ωραία θέα στον Θερμαϊκό. 


Fragile Bar 

Ο πρώτος διδάξας του hip roof bar, το Fragile έγινε τόσο αγαπητό στην πιάτσα της Βαλαωρίτου που πλέον οι Θεσσαλονικείς το αποκαλούν απλώς… «στην ταράτσα». Στον τέταρτο όροφο ενός γωνιακού κτιρίου, το Fragile σερβίρει κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα από 7€, παίζει τζαζ και χορευτικές μουσικές, διοργανώνει συχνά πάρτι ή και προβολές και ανοίγει από νωρίς για όσους θέλουν να καθίσουν στους ξύλινους πάγκους και να απολαύσουν καφέ αφ’ υψηλού με μόλις 2€. 

WonderWall Roof’n’Roll Hall  Αιγύπτου 15Α, τηλ: 2311242492

Σε έναν μεγάλο (πολύ)χώρο στα Λαδάδικα, το Wonderwall την καλοκαιρινή περίοδο ξεκλειδώνει την ταράτσα του, απλώνει τα μοντέρνα σκαμπό του στους πάγκους και σερβίρει ωραία κοκτέιλ, συνοδεύοντάς τα με δυνατά πάρτι, DJ sets, swing και rock’n’roll ήχους και εκθέσεις τέχνης. 

Little Big House  Ανδοκίδου 24, Άνω Πόλη, τηλ: 2313014323


Η μικρή πανέμορφη έκπληξη της Άνω Πόλης ακούει στο όνομα «Το Μικρό Μεγάλο Σπίτι» και πρόκειται για ένα χαριτωμένο hostel που έχει εγκαινιάσει το δικό του café bar στην νοσταλγική του ταρατσούλα, εκεί όπου θα βρείτε φερ φορζέ καρεκλίτσες, ατμοσφαιρικά λαμπατέρ και αίσθηση παλιάς γειτονιάς. Συχνά, διοργανώνει και μίνι συναυλίες στην ταράτσα, σε μια σειρά από live που ονομάζει «ταρατσοσυναυλίες». 

Castra Café Bar  Επταπυργίου 122, Άνω Πόλη, τηλ: 2310207277


Ανοιχτό από νωρίς για καφέ και αργότερα για καθαρά ποτά στον εσωτερικό χώρο της ταράτσας ή έξω, εκεί από όπου θα απολαύσετε ανεμπόδιστη θέα προς το κέντρο και τον Θερμαϊκό, το Castra Café ποντάρει στη ζεν διάθεση, στη ζεστή φιλική ατμόσφαιρα, τις χαλαρές μουσικές και τις λογοτεχνικές αναζητήσεις – κάθε Σάββατο απόγευμα γίνονται ανταλλαγές βιβλίων. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 8€.

Sky Bar Restaurant  26ης Οκτωβρίου 48, τηλ: 2310017000


Μια πισίνα 22 μέτρων, ένα μοντέρνο μπαρ με φοβερή θέα 360 μοιρών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κομψή διακόσμηση και ωραία κοκτέιλ σας περιμένουν στον 7ο όροφο του Met Hotel κάθε καλοκαιρινή σεζόν, από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€, ενώ αν πεινάσετε σερβίρονται και ασιατικές γεύσεις. 

Aperito café bar  Ν. Πλαστήρα 95, Καλαμαριά, τηλ: 2310 442085


Αν θέλετε να απολαύσετε την δροσιά μιας ταράτσας συνδυασμένη με την δροσερή αύρα της «θαλασσινής» γειτονιάς της Καλαμαριάς, στο Aperito, που στεγάζεται σε ένα γοητευτικό αρχοντικό, θα βρείτε μια ρομαντική ταράτσα (και έναν υπέροχο κήπο) για να πιείτε το ποτό σας ή και να δοκιμάσετε ωραίες γεύσεις δημιουργικής κουζίνας και κρασί από την ενδιαφέρουσα οινική λίστα. 

Capsis Hotel Roof Bar  Μοναστηρίου 18, τηλ: 2310596800


Μια όαση δροσιάς κρύβεται στην Εγνατία, στην οροφή του Capsis Hotel, εκεί όπου θα βρείτε ένα roof garden bar για καφέ από νωρίς ή εξωτικά κοκτέιλ αργότερα, καθώς και άραγμα στις σαιζλόνγκ πλάι στην πισίνα, με θέα την όμορφη Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Orizontes Roof Garden  Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ: 2310294011


Θέα από την Άνω Πόλη και το δάσος του Σέιχ Σου μέχρι τον Θερμαϊκό και τον Όλυμπο απέναντι. Μόνο στην οροφή του Electra Palace της Αριστοτέλους μπορείτε να τα συνδυάσετε, μαζί με ωραία κοκτέιλ πλάι στην πισίνα του roof bar. Ρομαντική ατμόσφαιρα, μεσογειακό fine dining (με το ανάλογο… τίμημα) αν το επισκεφθείτε για φαγητό, και smart casual dress code – σημειώστε ότι το μπαρ λειτουργεί ως τις 0.30.