Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics)


Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics)
Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι τα σχέδια που κάνατε στα σχολικά θρανία με κάθε λογής στυλό είναι δυνατόν να εξελιχθούν με πολλή φαντασία σε πραγματικά έργα τέχνης; Μετά τον Ισπανό Juan Francisco Casas σειρά έχει ο Enam Bosokah να μας αποδείξει την πραγματική αξία ενός στυλό.

Ο καλλιτέχνης από την Γκάνα, Enam Bosokah με μοναδικά του εργαλεία ένα κομμάτι χαρτιού, στυλό και αρκετή φαντασία συνθέτει κάποια μοναδικά έργα τέχνης που αν και ζωγραφισμένα δίνουν την εντύπωση φωτογραφιών. Τα υπερρεαλιστικά του έργα δίνουν έμφαση στα πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων καθώς μέσα από τα πρόσωπα πιστεύει ότι θα μπορέσει να διεισδύσει στον εσωτερικό τους κόσμο και να τους καταλάβει.

Τα σχέδια του περιέχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενώ κάθε του έργο απαιτεί αρκετές ώρες αφοσίωσης καθώς και αρκετά στυλό. Έχοντας κάνει πρώτα το προσχέδιο του προσώπου που θα ζωγραφίσει ο Enam στη συνέχεια το γεμίζει με το μπλε στυλό του προκειμένου να προκύψουν αυτά τα εντυπωσιακά έργα που μοιάζουν με φωτογραφίες.

Η υπερρεαλιστική ζωγραφική μάς μαγεύει ιδιαιτέρως και μας κάνει να θαυμάζουμε το ταλέντο αλλά και την επιμονή κάποιων καλλιτεχνών.


Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics) Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics) Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics) Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics) Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί μαγικές εικόνες μόνο με... στυλό (pics)