Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο οινοποιείο Στέλιος Κεχρής

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στο οινοποιείο Στέλιος ΚεχρήςΔωρεάν ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιού και κουκλοθέατρο.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στο Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής.


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου, μαθαίνοντας για τις διαφορετικές μεθόδους παραγωγής κρασιού, αλλά και την ποιότητα της σύγχρονης ρετσίνας, αυτού του μοναδικού στον κόσμο προϊόντος που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της παράδοσης και του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου μας.

Παράλληλα, θα συναντήσουν τον οινολόγο-οινοπαραγωγό Στέλιο Κεχρή, τον άνθρωπο που επαναπροσδιόρισε τη ρετσίνα με το αγαπημένο «Κεχριμπάρι» και το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου» και θα γνωρίσουν την οινική ιστορία της οικογένειας Κεχρή που χρονολογείται από το 1911.

Και όσο οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν τα ποιοτικά κρασιά του οινοποιείου, οι μικροί φιλοξενούμενοι θα μαθαίνουν την αληθινή ιστορία του Ρομπέν των Δασών, όπως τη διηγείται με μοναδικό τρόπο ο κουκλοθίασος redicolo, χρησιμοποιώντας κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, ζωντανή μουσική και έξυπνο χιούμορ, προσφέροντας συναρπαστική δράση.

Το Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής συμμετέχει στην ημέρα αυτή ως μέλος του δικτύου επισκέψιμων οινοποιείων Δρόμοι του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, παράλληλα με δεκάδες άλλα οινοτουριστικά δίκτυα της Ευρώπης.

Το Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής βρίσκεται στην Ολύμπου 33 στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και θα είναι ανοιχτό από τις 11:00π.μ. έως τις 17:00μ.μ.

Η παράσταση «Ρομπέν των Δασών – η αληθινή ιστορία» θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. και η διάρκειά της είναι 50 λεπτά. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη με τηλεφώνημα στο 2310 751 283.
oinopoiiokexris1
oinopoiiokexris2