Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Το… μετέωρο βήμα του πρόσφυγα από την ΕΡΤ Ιωαννίνων

Εκδήλωση με διπλό περιεχόμενο, Αγγελόπουλο και συγκέντρωση ειδών άμεσης προτεραιότητας, για τις ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ήπειρο


   Η ΕΡΤ Ιωαννίνων στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης και στο διαρκές άνοιγμα που κάνει προς την τοπική κοινωνία ανέλαβε, σε συνεργασία με τις δομές Προσφυγικό Φόρουμ Αλληλεγγύης Ιωαννίνων και Πίνδος Περιβαλλοντική, την πρωτοβουλία οργάνωσης εκδήλωσης στην πόλη των Ιωαννίνων για το προσφυγικό. 
 
   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ στα «Παλιά Σφαγεία» και έχει διπλό περιεχόμενο: θα προβληθεί η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού», με αφορμή τα 25 χρόνια από τη δημιουργία της, και παράλληλα θα συγκεντρωθούν είδη άμεσης προτεραιότητας για τις ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται στην Ήπειρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
 
   Στο μεταξύ, από τις 6 το απόγευμα, της ίδιας μέρας, θα γίνεται συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης, βάσει των μέχρι τώρα καταγεγραμμένων αναγκών: γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικό γάλα σκόνη πρώτης και δεύτερης ηλικίας, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, πλαστικά κύπελλα, κουτάλια, πιάτα, κονσέρβες εκτός χοιρινού, μπισκότα απλά, κράκερς, κριτσίνια, παστέλια, παιδικές τροφές και είδη υγιεινής, βρεφικά και παιδικά ρούχα και παπούτσια. Όλα τα είδη θα μεταφερθούν στις δομές αλληλεγγύης προκειμένου σε συνεργασία με το τοπικό συντονιστικό όργανο να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.