Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Τόλης Παπαδημητρίου-Αντώνης Στάμος στη τελευταία τους συνέντευξη λίγο πριν η «ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ» ανέβει στην Άρτα

 Για τη «ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ»...Για την Άρτα...Για τα μελλοντικά τους σχέδια...







-Πείτε μας δύο λόγια για τη «ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ».

Τόλης: Η «ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ» είναι μια σύχρονη κωμωδία η οποία τείνει προς τη φάρσα. Για να τα πούμε απλά: 2 αδέρφια, ένα σχέδιο, ένας τέως Υπουργός Οικονομικών, ένα ροζ σκάνδαλο...και δε συμμαζεύεται. Τα υπόλοιπα επι σκηνής.

Αντώνης:Ναι παραπάνω δεν μπορούμε να πούμε. Νομίζω πως ο Τόλης σ’ αυτό το έργο βρίσκεται στην καλύτερη συγγραφική του στιγμή, τουλάχιστον μέχρι τώρα.


-Γιατι αποφασίσατε να «ταξιδέψετε» το έργο μέχρι την Άρτα;

Αντώνης:Κατ’ αρχάς είμαστε και οι δύο Αρτινοί. Εγώ μεγάλωσα στην Άρτα κι ο Τόλης – αν και μεγάλωσε στη Χαλκίδα – κατάγεται απο εκεί οπότε καταλαβαίνεις πως την Άρτα την αγαπάμε.

Τόλης:Ναι είναι κάτι που το συζητάμε απο το 1ο μου κιόλας έργο, και κάθε χρόνο το αναβάλουμε. Δεν ταίριαζαν οι συγκυρίες. Ευτύχως φέτος θα το κάνουμε κι είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό.

Αντώνης:Έτσι είναι. Το θέλουμε πολύ!


- Η επαρχία στις μέρες μας έχει ανάγκη απο θέατρο;

Τόλης: Απο αυτά που μας λέει ο κόσμος ναι. Τους λείπει το θέατρο. Τους λείπει μια τόσο ζωντανή ψυχαγωγία και είναι λογικό. Ειδικά στην Άρτα η οποία πέφτει και λίγο μακρία και το κόστος για να πάει μια παράσταση είναι μεγάλο. Ο κόσμος έχει ανάγκη να διασκεδάσει και λίγο γιατι με όλα αυτά που γίνονται - στο τέλος-  θα τρελαθούμε.

Αντώνης:Αυτό που λέγαμε και πριν. Πολύς κόσμος κάθε χρόνο, φίλοι, γνωστοί μου λέγανε «πότε θα ‘ρθειτε Άρτα;», «ελάτε κι εδώ να σας δούμε» και τέτοια. Το θέλουν το θέατρο.


- Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Τόλης:Πρώτα-πρώτα να κάνουμε τις παραστάσεις μας στην Άρτα και βλέπουμε. Ήδη συζητάμε για δεύτερη χρονιά γιατι πραγματικά το έργο άρεσε – πέρα κι απο τις δικές μας προσδοκίες. Απο ‘ κει και πέρα όλο και κάτι έχω στα σκαριά αλλά δεν μπορώ να πω.  Τον Αντώνη πάντως τον «έχω κλείσει».


- Πότε και πού θα σας απολάυσει το Αρτινό κοινό;

Αντώνης: Σάββατο 23 Απριλίου θα είμαστε στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΟΑ για 2 παραστάσεις. Η απογευματινή στις 18:00 και η βραδινή στις 21:00. Η προπώληση εισητηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ café, στο Artisanκαι στο Φροντιστήριο ΚΥΚΛΟΣ τους οποίους και ευχαριστούμε. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο trapouloxarto.blogspot.gr για όλη τη στήριξη. Τα λέμε στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΟΑ. Φιλιά σε όλους!

Τόλης: Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γιάννη Μπούγα για όλη τη βοήθεια! Να περνάτε καλά!