Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Απαγορεύτηκαν τα δακρυγόνα στις διαδηλώσεις - Ο Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα χημικά στους συνταξιούχους

Απαγορεύτηκαν τα δακρυγόνα στις διαδηλώσεις - Ο Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη  για τα χημικά στους συνταξιούχους - Media
Μετά τα επεισόδια κατά τη διαδήλωση των συνταξιούχνων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε δελτίο τύπο το οποίο ανακοινώνει την απαγόρευση στην χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων Η ανακοίνωση του Υπουργείου:
«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.
Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.»
Εντολή Τόσκα για έρευνα για τα χημικά στους συνταξιούχους
 
Έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
 
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.