Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Γιγάντιο μανιτάρι βάρους 2,5 κιλών (Pics)

Κανονικά έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε μανιτάρια σε συσκευασίες που μπορούμε να χωρέσουμε στο ψυγείο μας ή ακόμα και στο ντουλάπι μας στην περίπτωση κονσέρβας, όμως το συγκεκριμένο μανιτάρι χρειάζεται ένα ολόκληρο ράφι για να χωρέσει.


Ο γιγάντιος αυτός μύκητας φύτρωσε στο αγρόκτημα της οικογένειας Trentham, στο Staffordshire, και οι κηπουροί το παρακολούθησαν να μεγαλώνει και να μεγαλώνει μέχρι που έφτασε τα 45 εκατοστά σε διάμετρο.
Το τεράστιο μανιτάρι ζυγίζει περίπου 2,5 κιλά, όσο δηλαδή και ένα νεογέννητο μωρό και εμφανίστηκε δια μαγείας τον περασμένο μήνα στον «ιταλικό» κήπο.
Ο 25χρονος επόπτης του κήπου, Terri Hodson-Walker, δήλωσε πως αρχικά είχαν θεωρήσει ότι πρόκειται για ένα ακόμα συνηθισμένο μανιτάρι. Στο παρελθόν είχαν ξανασυναντήσει τέτοιους μύκητες, πάντα γύρω σε αυτή τη περίοδο, όμως ελάφια που υπάρχουν μέσα στο αγρόκτημα ερχόντουσαν και τα έτρωγαν.
Επειδή είναι γενικά πολύ ευπαθή και το μόνο που χρειάζεται για να πέσουν είναι ένα απαλό σκούντημα, το πώς κατάφερε και επέζησε και αναπτύχθηκε τόσο πολύ είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό.