Ρατσιστική επίθεση και επιστροφή!
Διεθνής από το 2005, αλλά πρωταγωνιστής την τελευταία διετία στην Εθνική Αιγύπτου ο Σικαμπάλα, ο οποίος ήταν στην αποστολή, όταν η ομάδα του κέρδισε το Κόπα Άφρικα το 2010. Βέβαια, τον Δεκέμβρη του 2010 είχε απειλήσει πως θα αποχωρούσε από την Εθνική, αφού δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Αλ Αχλί. Μάλιστα, είχε αποχωρήσει από το προπονητικό κέντρο της Εθνικής, με την περίπτωσή του του να γίνεται πρώτο θέμα στην Αίγυπτο.  Ομοσπονδία, πολιτικοί, προπονητές και συμπαίκτες έπεσαν πάνω του και κατόρθωσαν να του αλλάξουν γνώμη, προαναγγέλλοντας βαριές ποινές για ρατσιστικές επιθέσεις.

«Θα σε σκοτώσω»

Ξέρει καντάρια μπάλα, η ντρίμπλα του είναι απίστευτη, ωστόσο ο... χαρακτήρας του  αποτελεί τεράστιο μειονέκτημα. Τσακώθηκε με προπονητές, συμπαίκτες, ενώ αυτό που ακόμα δεν έχει... ξεχαστεί είναι όταν απείλησε τον πρόεδρο της Ζάμαλεκ, Μανσούρ πως θα τον... σκοτώσει. Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου είχε αποκαλύψει πως ο Σικαμπάλα δεν έμεινε στις χειρονομίες εναντίον του, αλλά του τόνισε πως θα τον «καθαρίσει». Από το καλοκαίρι και έπειτα... ξέφυγε ξανά, αφού πρώτα χτύπησε φοιτητές που τον έβγαλαν φωτογραφία παρά τη θέλησή του (καταδικάστηκε σε φυλάκιση μιας εβδομάδας), επιτέθηκε και σε έναν φωτογράφο αμέσως μετά την ήττα της ομάδας στον τελικό του κυπέλλου.

Νο 1 για Ζάμαλεκ
Μετά την περιπέτεια του στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε στη Ζάμαλεκ, όμως χορτάρι πάτησε το 2007! Παιχταράς, στους λίγους παίκτες χάρη στους οποίους η Ζάμαλεκ κατάφερε να είναι στις πρώτες θέσεις, ενώ ο Σικαμπάλα ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του μοναδικού Κυπέλλου της ομάδας την τελευταία δεκαετία. Με 53 γκολ την τελευταία τετραετία (1 γκολ ανα 3 ματς) είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στο σύλλογο. Όλα αυτά μέχρι να... ξενερώσει. Η Ζάμαλεκ δεν τον προσέγγισε σωστά και  τον Ιούνιο ο Σικαμπάλα αποφασίζει πως η επόμενη χρονιά θα τον βρει στην Ευρώπη. Αρνείται την Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας και οι εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες δεν είναι αυτές της προηγούμενης χρονιάς, όταν και είχε σημειώσει 13 τέρματα!



Όλη η Ευρώπη για Σικαμπάλα!
Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά... 13 ομάδες!! Όχι, το βιογραφικό του λέει μόλις δυο ομάδες, ΠΑΟΚ και Ζάμαλεκ, αλλά την τελευταία διετία έχουν ενδιαφερθεί για τον Αιγύπτιο 13 ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Αρχίζουμε, Άντερλεχτ, Σέλτικ, Φιορεντίνα, Κολονία, Βόλφσμπουργκ, Αλ Σαμπάμπ, Μπλάκμπερν, Άγιαξ, Τότεναμ, Λιλ. Ορλάντο Πάιρατς, Μπέρμιγχαμ και Νάπολι. Μάλιστα, με τον βρετανικό σύλλογο είχε βρεθεί... κοντά, όπως άλλωστε είχε τονίσει ο μάνατζέρ του, ενώ ο ίδιος είχε  πει πέρσι πως η Νάπολι έδινε 3 εκατ. ευρώ στη Ζάμαλεκ για να τον αποκτήσει. Τώρα γιατί δεν προχώρησε το θέμα... Ο μάνατζέρ, Αχμέντ Σοουιλάμ τονίζει σήμερα πως τρεις ευρωπαϊκές ομάδες τον έχουν στη λίστα τους και μια από αυτές είναι ο... Παναθηναϊκός.
Αποβολή και... θηρίο στο κλουβί
Χωρίς μπάλα για έξι μήνες: Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη διαμάχη του ΠΑΟΚ με την Ζάμαλεκ και την... ετσιθελική μεταγραφή του Αιγύπτιου τον Ιανουάριο του 2007. Ο «δικέφαλος» με όλα τα δίκια στο πλευρό του κέρδισε... εύκολα τη μάχη στη FIFA και η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Πρόστιμο – μαμούθ 990.000 ευρώ και «κόψιμο» της μπάλας για έξι μήνες. Ο Σικαμπάλα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα... θηρίο στο κλουβί! Σκληρές προπονήσεις με τη Ζάμαλεκ, επιστρέφει στις 26/10 του 2008 κόντρα στη Χαράς με την ομάδα U-20 και στις 7 Νοεμβρίου απέναντι στην Αλ Αράμπ κάνει ντεμπούτο, ματσάρα γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες κόσμο.

Υποδοχή με... πρόστιμο
Ο Σικαμπάλα τα είχε βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι της ομάδας τον ανέμεναν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να πέσουν οι υπογραφές. Ο Αιγύπτιος άσος, όμως, καθυστέρησε την άφιξή του κατά δύο ημέρες χωρίς να ενημερώσει κανέναν... Ο Σικαμπάλα έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 5 Ιουλίου του 2005, για να ενημερωθεί ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ με το... καλημέρα! Στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ακολούθησε κανονικά την αποστολή της ομάδας για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα μιας συνεργασίας.

«Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα...»!
Όταν ο Ολυμπιακός είχε φέρει στην Ελλάδα τον Ριβάλντο, όλοι προσπαθούσαν να βρουν τον παίκτη που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον μεγάλο Βραζιλιάνο. Έτσι, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρήκαν τον δικό τους μάγο στο πρόσωπο του Σικαμπάλα. Ο Αιγύπτιος εντυπωσίασε στα φιλικά προετοιμασίας και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σκαρφίστηκαν το... άκρως εμπνευσμένο σύνθημα, «Μάθε στον Ριβάλντο λίγη μπάλα Σικαμπάλα, Σικαμπάλα»! Η Τούμπα ξεσηκώθηκε αρκετές φορές από τις ενέργειές του, όμως ποτέ δεν έγινε ο ηγέτης του «Δικέφαλου του Βορρά».



Βλέπει κόκκινο και... αφηνιάζει
Μπορεί ποτέ να μην άφησε το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως ο Σικαμπάλα έκανε κάποιες από τις καλύτερές του εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό! Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είχε ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανέμεσα στις δύο ομάδες στην Τούμπα μόλις στο 5', με τους ερυθρόλευκους, όμως, να γυρίζουν το παινχίδι και να παίρνουν τη νίκη (2-1). Στο δεύτερο παιχνίδι εκείνης της σεζόν (2005-06) στο Φάληρο ο Σικαμπάλα είχε δώσει και τις δύο ασίστ στον Κωνσταντινίδη, με τον ΠΑΟΚ να... πληρώνει τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα και να γυρίζει το παιχνίδι (2-1)! Τυχαίο;





Το Ραμαζάνι
Το Ραμαζάνι αποτελεί... πονοκέφαλο για τις ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς όποιοι το ακολουθούν καταπονούν πάρα πολύ τους οργανισμούς τους. Ο Σικαμπάλα τηρεί πιστά το Ραμαζάνι κάτι που μάθαμε από τις ημέρες που ήταν στον ΠΑΟΚ. Ο Αιγύπτιος δεν έτρωγε ούτε έπινε τίποτα από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου, κάτι που ακολουθούσε και τις ημέρες των αγώνων. Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι το φετινό Ραμαζάνι έχει περάσει, όμως το 2012 θα πέσει πάνω στην προετοιμασία της ομάδας, καθώς θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου. Κάποτε ο Σικαμπάλα είχε αρνηθεί να πιει νερό ακόμη και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό...

Η ευκαιρία του... Φερέιρα!
Ο μάνατζέρ του... επιβεβαίωσε το προσύμφωνο, ο Βλάσης Τσάκας τόνισε πως ο Σικαμπάλα είναι η πρώτη του επιλογή και στον Παναθηναϊκό θα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να τον δουν αγωνιζόμενο στο ματς της Παρασκευής με την Ελ Χαρμπί. Ο Αιγύπτιος άρχισε στο βασικό σχήμα, στην αριστερή πτέρυγα βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει σε σημαντική εντός έδρας νίκη.